Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία, Κίνα για debate Trump – Biden: Πέσαμε για ύπνο, δεν βάλαμε ξυπνητήρι για το reality των γερόντων υποψηφίων στις ΗΠΑ

Ρωσία, Κίνα για debate Trump – Biden: Πέσαμε για ύπνο, δεν βάλαμε ξυπνητήρι για το reality των γερόντων υποψηφίων στις ΗΠΑ
Η συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων των ΗΠΑ  δεν είχε την ίδια υποδοχή σε ολόκληρο τον κόσμο - Αδιάφοροι οι BRICS, σοκαρισμένη η Δύση 
Σχετικά Άρθρα
Το debate μεταξύ του νυν και του πρώην προέδρου των Joe Biden και Donald Trump αντίστοιχα, που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/6/2024), τράβηξε την παγκόσμια προσοχή.
Στην αίθουσα δεν υπήρχαν ούτε θεατές ούτε δημοσιογράφοι.
Trump και Biden δεν έδωσαν τα χέρια και άντεξαν μόνο 20 λεπτά χωρίς προσβολές.
Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών δεν είχε την ίδια υποδοχή σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αδιαφορία σε Ρωσία, Κίνα και σοκ στη Δύση για την τραγική εμφάνιση του Joe Biden.

Ρωσία: Δεν βάλαμε ξυπνητήρι

Η Ρωσία αντιμετώπισε με πλήρη αδιαφορία το debate στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Η συζήτηση μεταξύ του Joe Biden και του Donald Trump δεν επηρέασε τη ρωσική ατζέντα, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 28 Ιουνίου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Δεν νομίζω ότι περιμένατε από τον πρόεδρο της Ρωσίας να ρυθμίσει το ξυπνητήρι, να ξυπνήσει το πρωί και να παρακολουθήσει τη συζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτά τα γεγονότα δεν είναι στην ατζέντα μας.
Έχουμε πολλά θέματα που είναι σημαντικά για τη χώρα μας και σχετικά με εμάς, αυτά είναι τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο πρόεδρος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Peskov αρνήθηκε κατηγορηματικά να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την έκβαση της συζήτησης.
«Αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι η προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ.
Δεν έχουμε παρέμβει ποτέ στις προεκλογικές εκστρατείες των ΗΠΑ.
Αν θυμάστε, υπήρχαν έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πολλοί κατηγόρησαν τη Ρωσία για ανάμειξη.
Διεξήγαγαν ακριβές εκστρατείες και μετά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχε καταγραφεί καμία παρέμβαση», τόνισε ο συνεργάτης του Putin.
«Δεν πρόκειται να το κάνουμε ούτε αυτή τη φορά», πρόσθεσε.
Πάντως ο Peskov υποσχέθηκε να δει τι είπαν Αμερικανοί αξιωματούχοι μετά το debate.

Κίνα: Reality γερόντων

Η Κίνα χαρακτηρίζει «reality» γερόντων το debate.
Δημοσίευμα των Global Times της Κίνας επισημαίνει πως η προσοχή του κοινού επικεντρώθηκε περισσότερο στην ηλικία των δύο προέδρων και εκ νέου υποψηφίων.
«Η εστίαση στην ηλικία ανέδειξε το φαινόμενο της γεροντοκρατίας στην πολιτική των ΗΠΑ, το οποίο έδειξε επίσης ένα σημαντικό ελάττωμα στο αυτοαποκαλούμενο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα», τονίζουν οι Global Times, που κατέφυγαν σε Κινέζους ειδικούς για σχόλια.
Το άρθρο ανέφερε επίσης ότι τέτοιες τηλεοπτικές συζητήσεις μοιάζουν με reality, επειδή τα ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα τέθηκαν στο περιθώριο.

Ινδία: Παγωμένος ο Biden

Σύμφωνα με το ινδικό δημοσίευμα Hindustan Times, η συζήτηση ήταν σημαντική, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ Biden και Trump θα μπορούσε να αλλάξει το ρεύμα της προεκλογικής εκστρατείας.
Ινδοί δημοσιογράφοι σημείωσαν ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ πάγωσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Ο Βiden πάγωσε για λίγα δευτερόλεπτα όταν απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με την οικονομία και οι αντίπαλοί του χάρηκαν όταν το είδαν αυτό.
«Τις περισσότερες φορές πάγωνε κατά τη διάρκεια των αναφορών σε βασικά μεγέθη, όπως ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν υπό τη διοίκησή του, τα ανώτατα όρια για το κόστος φαρμάκων και την ινσουλίνη που είναι βασικοί πυλώνες της εκλογής του», ανέφεραν οι Hindustan Times.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το γεγονός ότι ο Biden χυδαιολόγησε για τον αντίπαλό του πολλές φορές, ο Trump συμπεριφερόταν πιο επιθετικά, επανειλημμένα παρέκκλινε από το συγκεκριμένο θέμα και είπε ψέματα.

Συγκλονισμένη η Γερμανία από τη συζήτηση Biden – Trump

Το Der Spiegel έγραψε ότι η συζήτηση Biden – Trump συγκλόνισε τους Γερμανούς.

Ο ένας από τους πιθανούς υποψηφίους φαινόταν «εξευτελισμένος», ενώ ο άλλος έλεγε ψέματα.
«Οι Δημοκρατικοί πρέπει να αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση.
Διαφορετικά, ανοίγουν το δρόμο για τον Donald Trump για το Οβάλ Γραφείο» γράφει το Der Spiegel σε άρθρο με τίτλο «Ο Biden πρέπει να κάνει τη χάρη στον κόσμο και να εγκαταλείψει την κούρσα».
Η Γερμανία φοβάται ότι ο Trump μπορεί να γίνει ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει το Der Spiegel που χαρακτηρίζει ένα τέτοιο σενάριο «μια ιστορική τραγωδία που θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο».

Ισπανία: O Biden κοίταζε τον Trump με το στόμα ανοιχτό

Σύμφωνα με τον Pablo Pardo, αρθρογράφο της El Mundo, το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ ήλπιζε ότι η συζήτηση θα βοηθούσε στην άρση των αμφιβολιών σχετικά με την ικανότητα του Biden να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία.
«Αυτό συνέβη με έναν τρόπο: διέλυσε τις αμφιβολίες.
Όχι όλες, αλλά πολλές», χλεύασε ο Pardo και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η φυσική κατάσταση του προέδρου ανησύχησε έντονα τους πολιτικούς σε πολλές δυτικές χώρες.
Ο αρθρογράφος χαρακτήρισε επίσης με χλευασμό την ομιλία του Biden ιστορική και είπε ότι δεν ήταν απλώς κακή, αλλά τρομακτική.
Διαπίστωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Biden επανειλημμένα «κοίταζε τον Trump με το στόμα ανοιχτό, σαν να μην μπορούσε να καταλάβει τι έλεγε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος».
Σύμφωνα με τον Pardo, παρόλο που ο Trump δεν έδινε τις ενδεδειγμένες απαντήσεις, ήταν ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος εκείνος που φαινόταν στο κοινό καλός ομιλητής.
Η συζήτηση ήταν μία πραγματική καταστροφή για τον Biden, κατέληξε ο Ισπανός αρθρογράφος.

Πανικός στους Δημοκρατικούς

Ενδεικτικό των αρνητικών εντυπώσεων που προκάλεσε η παρουσία του Biden στις ΗΠΑ είναι ότι κορυφαίοι δωρητές αρχίζουν να επανεξετάζουν τη στάση τους όσον αφορά τη συνέχεια της χρηματοδότησης του Biden, με τη συζήτηση να έχει ανάψει σχετικά με το σενάριο απομάκρυνσης του Joe Biden ως υποψήφιου καθώς και με το ποιοι θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν.
Σύμφωνα με μέτρηση του CNN, το 67% των Αμερικάνων πιστεύει ότι ο 78χρονος Trump, ο οποίος ήταν κατά κοινή παραδοχή πολύ ενεργητικός, επιθετικός και αποφασιστικός, κέρδισε το debate έναντι 33% που θεωρεί νικητή τον Biden.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης