Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα δημοσκόπηση - κόλαφος: Ο Trump θα καταστρέψει Biden, Harris στις εκλογές – Με μία λέξη «ανίκανoι», λένε οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ

Νέα δημοσκόπηση - κόλαφος: Ο Trump θα καταστρέψει Biden, Harris στις εκλογές – Με μία λέξη «ανίκανoι», λένε οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ
Ο Biden και η ομάδα του, βέβαια, δεν παραιτούνται από τη διεκδίκηση του ανώτατου αξιώματος των ΗΠΑ
Ο Donald Trump θα κέρδιζε εύκολα την αντιπρόεδρο Kamala Harris στις επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Έρευνα της DailyMail.com διαπίστωσε ότι ο Trump θα νικούσε τη Harris με διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων (49% έναντι 38%).
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω συνεχιζόμενων εικασιών ότι η Harris θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο Joe Biden ως υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τον προεδρικό θώκο.
Ο Biden και η ομάδα του, βέβαια, δεν παραιτούνται από τη διεκδίκηση του ανώτατου αξιώματος των ΗΠΑ και επιμείνουν στην προσπάθεια που κάνουν για επανεκλογή.
Σημειωτέον, η Harris έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι υποστηρίζει τον Biden και πιστεύει ότι θα ανακάμψει μέχρι τον Νοέμβριο…
Η δημοσκόπηση της DailyMail.com υπογραμμίζει επίσης ένα άλλο ζήτημα για το Δημοκρατικό Κόμμα: η Harris θεωρείται λιγότερο δημοφιλής μεταξύ των ψηφοφόρων από τον Biden.
(Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Trump θα κέρδιζε τον πρόεδρο με διαφορά πέντε μονάδων, 47% έναντι 42%).
Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να χαρακτηρίσουν την αντιπρόεδρο με μια λέξη. Η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι η λέξη «ανίκανη».
Το αυτό ισχύει και για τον Joe Biden.

Πιθανοί αντικαταστάτες

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, και άλλα πρόσωπα των Δημοκρατικών που θεωρούνται πιθανοί αντικαταστάτες του Biden, όπως ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom, ο κυβερνήτης του Μίσιγκαν Gretchen Whitmer και ο υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg, θα έχανε επίσης από τον Trump με διψήφια διαφορά.
Ωστόσο, ο δημοσκόπος James Johnson προτείνει ότι αυτά τα ονόματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βελτιώσουν την εικόνα τους σε εθνική κλίμακα από ό,τι η αντιπρόεδρος.
«Η Kamala Harris είναι γνωστή, πράγμα που σημαίνει ότι η επωνυμία της είναι πιο δύσκολο να αλλάξει» δήλωσε ο Johnson, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα της DailyMail.com.
«Σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους που είναι tabula rasa για τους ψηφοφόρους και μπορούν πιο εύκολα να αυτοπροσδιοριστούν, η Harris φέρνει πολλές αποσκευές».
Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι η πρώην πρώτη κυρία Michel Obama θα είχε καλύτερη απόδοση από τη Harris απέναντι στον Trump σε μια υποθετική κούρσα του 2024, χάνοντας από τον Ρεπουμπλικανό με πέντε μονάδες.
Ωστόσο, η Obama έχει δηλώσει εδώ και χρόνια ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ασχοληθεί με την πολιτική, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για να αντικαταστήσει τον Biden.
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο που δείχνει τον Trump να επιτίθεται στη Harris λέγοντάς την «αξιολύπητη».
Το βίντεο δείχνει τον Trump σε ένα γήπεδο γκολφ να υποδηλώνει ότι ο Biden θα αποχωρήσει από την κούρσα, προσθέτοντας «και αυτό σημαίνει ότι έχουμε την Kamala».
«Είναι τόσο κακή. Είναι τόσο αξιολύπητη» είπε ο Trump.
Σε απάντηση, η Sarafina Chitika, εκπρόσωπος της εκστρατείας Biden - Harris είπε στο Newsweek: «Όχι, Donald. Το κακό είναι να αφαιρέσεις τα δικαιώματα των γυναικών, το κακό είναι να χάσεις τις εκλογές και να ενθαρρύνεις έναν βίαιο όχλο να επιτεθεί στο Καπιτώλιο.
Κακό είναι να επιτίθεσαι στις γυναίκες, κακό είναι να μην πληρώνεις τους φόρους σου, κακό είναι να ριζώνει η αποτυχία της οικονομίας μας, κακό είναι να επαινείς τους νεοναζί - το χειρότερο στη σύγχρονη ιστορία, το κακό είναι να διαπράττεις 34 κακουργήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης