Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Δεν έχουν νόημα χτυπήματα στην Μόσχα και στο Κρεμλίνο από τον Ουκρανικό στρατό

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Δεν έχουν νόημα χτυπήματα στην Μόσχα και στο Κρεμλίνο από τον Ουκρανικό στρατό
O συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να συζητούν με το Κίεβο περιορισμούς σε επιδρομές με αμερικανικά όπλα βαθιά στη Ρωσία, αλλά δεν γίνεται λόγος για άδεια να «για χτυπήματα οπουδήποτε»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που ολοκληρώθηκε στην Ουάσιγκτον ότι υποθετικά πλήγματα από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βαθιά στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, δεν θα είχαν νόημα.
Έτσι, ο Biden απάντησε στο ερώτημα εάν είναι έτοιμος να επιτρέψει στο Κίεβο να χτυπήσει με αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
«Το ερώτημα είναι: αν ο Zelensky είχε την ευκαιρία να χτυπήσει τη Μόσχα, το Κρεμλίνο, δεν θα είχε νόημα», είπε ο Biden.
Ο Αμερικανός ηγέτης πρόσθεσε ότι το καθήκον της Ουκρανίας είναι να διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο τα όπλα που της προμηθεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να συζητούν με το Κίεβο περιορισμούς σε επιδρομές με αμερικανικά όπλα βαθιά στη Ρωσία, αλλά δεν γίνεται λόγος για άδεια να «για χτυπήματα οπουδήποτε».
Κατά τους αμερικανούς, οι ΗΠΑ θέλουν να παράσχουν στο Κίεβο τα απαραίτητα εργαλεία και δυνατότητες για να συνεχιστεί η σύγκρουση.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Jake Sullivan ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να αναθεωρήσουν τους περιορισμούς στα χτυπήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βαθιά στη Ρωσία, παρά τις εκκλήσεις και τη δυσαρέσκεια του Zelensky.
Ο Πρόεδρος Putin είπε στα τέλη Μαΐου ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης