Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβεβαιώσεις Ιράν σε Putin για υλοποίηση των κοινών projects με τη Ρωσία - «Πυρά» κατά των ΗΠΑ

Διαβεβαιώσεις Ιράν σε Putin για υλοποίηση των κοινών projects με τη Ρωσία - «Πυρά» κατά των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου έκανε ειδική αναφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, οι παράνομες δραστηριότητες των οποίων επηρεάζουν ολόκληρη την περιοχή
Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Mohammad Bagher Ghalibaf διαβεβαίωσε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ότι η χώρα του σχεδιάζει να συνεχίσει να υλοποιεί όλα τα διμερή έργα.
Ο Putin είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ισλαμικής Συμβουλευτικής Συνέλευσης του Ιράν στο περιθώριο του 10ου Κοινοβουλευτικού Φόρουμ των BRICS στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με το TASS.
"Θα ήθελα να διαβεβαιώσω εσάς και τους Ρώσους συναδέλφους μας ότι το ιρανικό κοινοβούλιο και η νέα ιρανική κυβέρνηση θα συνεχίσουν να επεκτείνουν τη συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία με τον ίδιο ρυθμό όπως και προηγουμένως", δήλωσε ο Ghalibaf στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες.
"Σήμερα, είμαστε όλοι αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα όσα έχουμε συμφωνήσει με τη Ρωσική Ομοσπονδία".
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μεγάλα ρωσο-ιρανικά έργα δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του αείμνηστου προέδρου Ebrahim Raisi.
Ευχαρίστησε προσωπικά τον πρόεδρο Putin για την έγκαιρη υποστήριξη που παρείχε στο Ιράν τη νύχτα του τραγικού γεγονότος που στοίχισε τη ζωή του προέδρου.

«Πυρά» κατά των ΗΠΑ

Ο Ghalibaf έκανε ειδική αναφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, οι παράνομες δραστηριότητες των οποίων επηρεάζουν ολόκληρη την περιοχή.
"Ωστόσο, συνεργαζόμαστε και ενεργούμε ως ομάδα και το Ιράν και η Ρωσία αντιμετωπίζουν με επιτυχία αυτές τις απειλές και προκλήσεις", δήλωσε.
Κατά τη γνώμη του, τα δύο έθνη πρέπει να αναπτύξουν συνεργασία όχι μόνο σε θέματα ασφάλειας, αλλά και σε άλλα σημαντικά περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών σχεδίων και το έργο του διαδρόμου Βορρά-Νότου και τα ενεργειακά έργα.
"Το ιρανικό κοινοβούλιο έχει εγκρίνει ένα πενταετές πρόγραμμα και το έργο Βορρά-Νότου βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των μεγάλων έργων της περιοχής. Είμαστε αρκετά σοβαροί όσον αφορά την εφαρμογή των υφιστάμενων συμφωνιών.
Είμαι βέβαιος ότι τα γραφειοκρατικά εμπόδια δεν θα εμποδίσουν την υλοποίηση αυτού του έργου", πρόσθεσε ο Ghalibaf.
Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία και το Ιράν πρέπει "να αντιμετωπίσουν σωστά τους τομείς, στους οποίους οι Αμερικανοί ενεργούν εναντίον μας".
"Θα ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.
Η στρατιωτικο-τεχνική μας συνεργασία κάνει βήματα προόδου. Νομίζω ότι μπορούμε να καθιερώσουμε παρόμοια αποτελεσματική συνεργασία και σε άλλα θέματα εκτός του στρατιωτικού τομέα", δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος.
"Για άλλη μια φορά, να είστε σίγουροι ότι η επιτυχής υλοποίηση αυτών των έργων είναι πέρα από κάθε αμφιβολία", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης