Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καρτέλ τρόμου το ΝΑΤΟ δίνει θάρρος στα ποντίκια – Η Πολωνία θέλει πόλεμο – Σκουπιδότοπος δυτικών όπλων η Ουκρανία

Καρτέλ τρόμου το ΝΑΤΟ δίνει θάρρος στα ποντίκια – Η Πολωνία θέλει πόλεμο – Σκουπιδότοπος δυτικών όπλων η Ουκρανία
Η ψύχραιμη Ρωσία απέναντι στο ΝΑΤΟ που έχει εξελιχθεί σε καρτέλ εκβιασμού και τρόμου... - Το ΝΑΤΟ ερευνά την ρωσική στρατιωτική ισχύ
Οι Πολωνοί θυμίζονται για το χιούμορ τους και την ακραία κατανάλωση αλκοόλ… ειδικά στις μπύρες…
Δεν εξηγείται διαφορετικά… αφού ο Στρατηγός Kukula ο αρχηγός του Πολωνικού Στρατού που αριθμεί 190.000 στρατιώτες… δηλαδή είναι το 9% του Ρωσικού στρατού δηλώνει ότι η Πολωνία είναι έτοιμη για ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ρωσία…

Η ψύχραιμη Ρωσία απέναντι στο καρτέλ εκβιασμού και τρόμου, δηλαδή το ΝΑΤΟ

Έχουν περάσει λίγο περισσότερο από δύο χρόνια από τότε που το ΝΑΤΟ ξεκίνησε επίσημα τον Ψυχρό Πόλεμο.
Προφανώς, η σύγκρουση δεν σταμάτησε ποτέ πραγματικά, καθώς το πιο επιθετικό καρτέλ εκβιασμού του κόσμου, το ΝΑΤΟ δηλαδή, συνέχιζε να επεκτείνεται προς τα ανατολικά, αποκλειστικά μέσω ψέματος και εξαπάτησης.
Δηλαδή, αποδείχθηκε ότι το ΝΑΤΟ σκόπιμα πέρασε όλες τις ρωσικές κόκκινες γραμμές για να προκαλέσει αντίδραση.
Η Ρωσία κράτησε την ψυχραιμία της, αλλά η αμερικανική πολεμική ρητορική κατέστησε σχεδόν αδύνατη τη διατήρηση ακόμη και βασικών διμερών δεσμών.
Η Ρωσία συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να βασιστεί σε καμία λογική στην Ουάσιγκτον, καθώς οι φιλοπόλεμες ελίτ ανέλαβαν πλήρως την εξουσία.
Η στρατηγική οργάνωση του ΝΑΤΟ για μια ακόμη δυτική εισβολή στη Ρωσία είχε ολοκληρωθεί ή έτσι φαινόταν.
Συγκεκριμένα, μετά από οκτώ χρόνια μάταιων προσπαθειών να συζητήσει με την πολιτική Δύση, η Ρωσία συνειδητοποίησε ότι ήταν ώρα για δράση (SMO) και έτσι εισέβαλλε στην Ουκρανία μια ορθή στρατιωτικά και πολιτικά απόφαση.

Το ΝΑΤΟ ερευνά την ρωσική στρατιωτική ισχύ

Τα τελευταία σχεδόν δυόμισι χρόνια, η υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ Ουκρανική καρικατούρα έγινε ο παροιμιώδης σάκος του μποξ για την εξερεύνηση της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος.
Και ενώ η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας κάνει μια κάπως αξιοπρεπή δουλειά κρύβοντας τα φρικτά αποτελέσματα, ο τεράστιος όγκος πόρων που απαιτεί το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να αυξάνεται, υποδεικνύοντας ξεκάθαρα τι πραγματικά συμβαίνει.

Η Ουκρανία σκουπιδότοπος του πιο πρόσφατου δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού

Αυτό που υποτίθεται ότι ήταν το τρίτο πιο ισχυρό μέλος του ΝΑΤΟ (αν είχε ενταχθεί ποτέ) μετατράπηκε σε εικονικό σκουπιδότοπο του πιο πρόσφατου δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.
Ας είμαστε ρεαλιστές η Ουκρανία είναι ένα παγκόσμιο πείραμα.
Η Δύση και το ΝΑΤΟ δοκιμάζουν τα όπλα τους και τεστάρουν την Ρωσική πολεμική μηχανή και προφανώς έμειναν έκπληκτοι οι δυτικοί από τους Ρώσους...
Τα ρωσικά όπλα είναι ανώτερα σε σχέση με αυτά που εμφανίστηκαν στην Ουκρανία...
Πολλά είναι σκουπίδια.
Όμως δόθηκαν και πολύ σύγχρονα όπλα όπως HIMARS, storm Shadow, Patriot τα οποία... αποδείχθηκαν μετριότητες.

Και όμως, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά άλλα έθνη στο ΝΑΤΟ που θα ήθελαν επίσης αυτόν τον τρομερά - μη - κολακευτικό ρόλο... να μετατραπούν σε σκουπιδότοπο όπλων.
Συγκεκριμένα, η Πολωνία είναι η «λογική» επιλογή για πολλούς, αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν φαίνεται να κατανοούν τη σοβαρότητα της τρέχουσας κατάστασης.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν ήδη ανακοινώσει μια σειρά από σημαντικές κινήσεις που μόνο ως εξαιρετικά εχθρικές προς τη Ρωσία μπορούν να χαρακτηριστούν.
Η ετήσια σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στις 9 με 11 Ιουλίου 2024 ήταν ξεκάθαρη.
Εκτός από τις τακτικές αποστολές όπλων στη Ουκρανία και συστήματα αεράμυνας, τα πολυδιαφημισμένα F-16 βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο.
Η Ολλανδία, η Δανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν από κοινού ότι οι παραδόσεις αυτών των αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής συνεχίζονται.
Τα ολλανδικά F-16 προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς μπορεί να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές.
Ωστόσο, ενώ αυτό θα μπορούσε σίγουρα να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, οι κινήσεις ορισμένων μεμονωμένων κρατών μελών αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η κατάσταση με την Πολωνία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Το ποντίκι η Πολωνία βρυχάται

Για παράδειγμα, στις 10 Ιουλίου, ο Αρχηγός του Επιτελείου του Πολωνικού Στρατού, Στρατηγός Wieslaw Kukula, ζήτησε ανοιχτά από τη Πολωνία να προετοιμάσει τα στρατεύματά της για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, επιμένοντας ότι δεν πρέπει να επικεντρωθεί σε ασύμμετρο πόλεμο, αλλά σε πόλεμο πλήρους κλίμακας.
Αν και δεν ανέφερε πραγματικά κάποια συγκεκριμένη χώρα, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μιλούσε για πόλεμο με τη Ρωσία. Τέτοιες προκλητικές δηλώσεις δεν καταφέρνουν τίποτα, και όμως, εδώ είμαστε.

«Σήμερα, πρέπει να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για σύγκρουση πλήρους κλίμακας, όχι σύγκρουση ασύμμετρου τύπου», δήλωσε ο στρατηγός Kukula σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας: «Αυτό μας αναγκάζει να βρούμε μια καλή ισορροπία μεταξύ της συνοριακής αποστολής και της διατήρησης της έντασης και εκπαίδευσης στο στρατό».

Ένα άλλο πράγμα που είναι εύκολο να παραβλέψουμε στην δήλωση του στρατηγού Kukula είναι η κλιμακούμενη κατάσταση στα σύνορα με τη Λευκορωσία, τον στενότερο σύμμαχο της Ρωσίας και μέλος σχεδόν όλων των διεθνών πολυπολικών οργανισμών όπως η ίδια η Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων του CSTO και του SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης).
Επιπλέον, η Λευκορωσία και Ρωσία αποτελούν μέρος μιας Ένωσης.
Αν και de facto δεν εφαρμόζεται ακόμη, αυτή η μετασοβιετική υπερεθνική οντότητα παρέχει και στις δύο χώρες ασφάλεια από εξωτερικές απειλές.
Δηλαδή, ενώ η Λευκορωσία είναι σημαντική για τη Ρωσία ιστορικά, εθνοτικά, πολιτιστικά, στρατιωτικά, η Λευκορωσία χρειάζεται τη Ρωσία για τους ίδιους λόγους, καθώς και τη γεωπολιτική και οικονομική σταθερότητα.
Για να μην αναφέρουμε ότι η Ρωσία προειδοποίησε επανειλημμένα ότι η επίθεση στη Λευκορωσία σημαίνει επίσης επίθεση στην ίδια τη Ρωσία.

Οι Πολωνοί προκαλούν την Λευκορωσία

«Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Pawel Bejda είπε ότι από τον Αύγουστο, ο αριθμός των στρατευμάτων που φρουρούν τα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας θα αυξηθεί σε 8.000 από 6.000 που είναι σήμερα, με πρόσθετη οπισθοφυλακή 9.000 ικανή να ενισχύσει εντός 48 ωρών», ανέφερε το Reuters.

Η Πολωνία με 190.000 στρατιώτες ή το 9% του Ρωσικού στρατού

Και πράγματι, η Πολωνία επενδύει δισεκατομμύρια στην «ενίσχυση της άμυνας», ιδιαίτερα κατά μήκος των συνόρων της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.
Αυξάνει επίσης μαζικά τον αριθμό των στρατευμάτων, μια τάση που είναι εντελώς αντίθετη από ότι συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
Το σημερινό μέγεθος του πολωνικού στρατού υπολογίζεται σε 190.000 στρατιώτες ή το 9% του Ρωσικού στρατού, αλλά η κυβέρνηση θέλει να φτάσει τους 300.000 στα επόμενα χρόνια.
Μια τέτοια τεράστια επέκταση υποδηλώνει επίσης ότι η Πολωνία προετοιμάζεται για «κάτι μεγάλο».
Αυτό γίνεται χωρίς καν να ληφθεί υπόψη η τελευταία συμφωνία μεταξύ της Πολωνίας και του καθεστώτος της Ουκρανίας, η οποία ουσιαστικά θα επιτρέψει στη Πολωνία να στοχεύσει ρωσικούς πυραύλους, καθιστώντας την Πολωνία άμεσο μέρος στην ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση.
Αυτό και μόνο θα μπορούσε να ανάψει το φιτίλι ενός νέου πολέμου στην Ευρώπη.

Η Λευκορωσία με παρόμοιο στρατό με την Πολωνία

Η γειτονική Λευκορωσία μπορεί να είναι μικρότερη και λιγότερο πυκνοκατοικημένη, αλλά ο στρατός της έχει παρόμοιο μέγεθος και έχει όχι έναν, αλλά δύο συμμάχους υπερδυνάμεις – τη Ρωσία και την Κίνα.
Η Λευκορωσία απέκτησε μια σειρά τεχνολογιών και από τις δύο πλευρές για να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής του βιομηχανίας, ενώ ασκήσεις διεξάγονται τακτικά τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα.
Μάλιστα, μια τέτοια άσκηση πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα.
Ωστόσο, εκτός από αυτό, η Λευκορωσία μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ρωσικά πυρηνικά όπλα που βρίσκονται στη χώρα σε περίπτωση ξένης επίθεσης.
Με άλλα λόγια, η Πολωνία κινδυνεύει με θερμοπυρηνικό πόλεμο, επιτρέποντας σε ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους της να μιλήσουν ανοιχτά για προετοιμασίες για μια συνολική σύγκρουση.
Ταυτόχρονα η Πολωνία θεωρητικά μπορεί να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και προφανώς οι Ρώσοι θα χτυπήσουν τα συστήματα αεράμυνας της Πολωνίας….
Κάπως έτσι ξεκινάει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης