Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απελπισία η Ουκρανία - Στέλνει στην πρώτη γραμμή πυρομαχικά που προορίζονταν για τα σκουπίδια

Σε απελπισία η Ουκρανία - Στέλνει στην πρώτη γραμμή πυρομαχικά που προορίζονταν για τα σκουπίδια
«Σήμερα κάθε βολή, βλήμα και σφαίρα είναι ζωτικής σημασίας στο πεδίο της μάχης»
Σχετικά Άρθρα
Μία σημαντική ποσότητα πυρομαχικών που προοριζόταν για τα σκουπίδια πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, πρόκειται να επιστραφεί στην πρώτη γραμμή του ουκρανικού μετώπου εν μέσω έλλειψης εξοπλισμού.
«Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας επέστρεψε σημαντική ποσότητα πυρομαχικών διαφόρων διαμετρημάτων [στην πρώτη γραμμή], τα οποία πριν από την έναρξη της ένοπλης επίθεσης ... παραδόθηκαν σε επιχειρήσεις για καταστροφή ως πλεονάζον υλικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας διευκρίνισε ότι αυτό περιλαμβάνει βλήματα πυροβολικού, πυρομαχικά φορητών όπλων και θρυαλλίδες.
«Αναζητούμε λύσεις για να προμηθεύσουμε τους Ουκρανούς στρατιώτες με πυρομαχικά. Καταλαβαίνουμε ότι σήμερα κάθε βολή, βλήμα και σφαίρα είναι ζωτικής σημασίας στο πεδίο της μάχης.
Τους δίνουμε μια δεύτερη ζωή, προσπαθώντας να αποκαταστήσουμε οτιδήποτε μπορεί να επισκευαστεί και χρησιμοποιήθηκε περαιτέρω», σχολίασε με ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Yuriy Dzhyhir.
Νωρίτερα, το Politico ανέφερε ότι ανώτεροι αξιωματικοί των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πιστεύουν ότι η πρώτη γραμμή θα μπορούσε να καταρρεύσει αυτό το καλοκαίρι λόγω σοβαρής έλλειψης πυρομαχικών και πεσμένου ηθικού των Ουκρανών στρατιωτών.
Η Wall Street Journal έγραψε στις αρχές Απριλίου ότι λόγω της σοβαρής έλλειψης πυρομαχικών, η ουκρανική διοίκηση αναγκάζει τους στρατιώτες να ψάξουν στους βάλτους για οβίδες που δεν έχουν εκραγεί για να τις χρησιμοποιήσουν αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης