Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεατομηχανή Zelensky: Πάνω από 10.000 γυναίκες υπηρετούν στην πρώτη γραμμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Κρεατομηχανή Zelensky: Πάνω από 10.000 γυναίκες υπηρετούν στην πρώτη γραμμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, από τον περασμένο Οκτώβριο, ο αριθμός των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 40%, ενώ σχεδόν 43 χιλιάδες υπηρέτησαν στον στρατό
Περισσότερες από 10 χιλιάδες Ουκρανές εκτελούν μάχιμες αποστολές απευθείας στην πρώτη γραμμή του πολέμου, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση Olha Stefanishyna σε πάνελ συζήτησης στο Φόρουμ του ΝΑΤΟ.
«Όλο και περισσότερες γυναίκες υπηρετούν στις αμυντικές δυνάμεις, με περισσότερες από 10.000 γυναίκες να υπηρετούν τώρα σε κρίσιμους ρόλους στην πρώτη γραμμή», είπε.
Πριν από ένα μήνα, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της χώρας Natalya Kalmykova ανέφερε ότι 67 χιλιάδες γυναίκες υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, εκ των οποίων οι 19 χιλιάδες είναι υπάλληλοι σε διάφορες θέσεις, οι υπόλοιπες αποτελούν στρατιωτικό προσωπικό. Σημείωσε ότι πολλές γυναίκες πηγαίνουν να ελέγξουν drones, ενώ υπάρχουν και εκείνες που θέλουν να διοικούν πληρώματα πυροβολικού. Τον Απρίλιο, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία των εταίρων του ΝΑΤΟ όσον αφορά τις γυναίκες στη στρατιωτική θητεία. 
Το 2019, η ουκρανική κυβέρνηση επέτρεψε στα κορίτσια να εισέλθουν σε στρατιωτικά λύκεια. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, από τον περασμένο Οκτώβριο, ο αριθμός των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 40%, ενώ σχεδόν 43 χιλιάδες υπηρέτησαν στον στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης