Τελευταία Νέα
Διεθνή

Investigative.Info: Σχεδόν 800 Ουκρανοί στρατιώτες εξαφανίστηκαν στο Krynki, στην περιοχή Kherson

Investigative.Info: Σχεδόν 800 Ουκρανοί στρατιώτες εξαφανίστηκαν στο Krynki, στην περιοχή Kherson
Συνολικά 788 άνδρες αναζητούνται ως επίσημα αγνοούμενοι εκεί την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2023 έως τα τέλη Ιουνίου 2024 - Ταυτόχρονα, ο αριθμός των νεκρών στρατιωτικών που κατόρθωσαν να μεταφερθούν από εκεί… είναι σημαντικά λιγότερα - 262 άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», γράφει το Investigative.Info
Περισσότερα από 780 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «εξαφανίστηκαν επισήμως» από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024 στο χωριό Krynki, στην περιοχή Kherson, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, υποστηρίζει η ουκρανική δημοσίευση Investigative.Info, επικαλούμενη στοιχεία από την ουκρανική αστυνομία.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Kherson, ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι το Krynki και η γύρω περιοχή είχαν εκκαθαριστεί, αλλά οι προσπάθειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να καταλάβουν ένα από τα νησιά συνεχίστηκαν.
Τον Φεβρουάριο, ο τότε επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι υπήρχαν τέσσερις ταξιαρχίες του Ουκρανικού Σώματος Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Krynki, οι οποίες είχαν αποστολή να φτάσουν στη δυτική ακτή της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απώλειες του εχθρού εδώ ανήλθαν σε σχεδόν 3.400 άτομα.

Αργότερα, στα τέλη Μαΐου, ο Saldo ο επικεφαλής της Kherson ανέφερε ότι συνέχισαν να ανακαλύπτονται τρομερά ευρήματα στο χωριό Krynki υπόγεια γεμάτα με πτώματα Ουκρανών στρατιωτών.
«Συνολικά 788 άνδρες αναζητούνται ως επίσημα αγνοούμενοι εκεί την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2023 έως τα τέλη Ιουνίου 2024.
Ταυτόχρονα, ο αριθμός των νεκρών στρατιωτικών που κατόρθωσαν να μεταφερθούν από εκεί… είναι σημαντικά λιγότερα - 262 άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», γράφει το Investigative.Info.
Επί του παρόντος, το 75% της περιοχής Kherson βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και μέρος της δεξιάς όχθης του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Kherson, ελέγχεται από ουκρανικά στρατεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης