Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Αφαίρεσαν από τον Menendez τον τίτλο του επίτιμου δημότη Πάφου

Κύπρος: Αφαίρεσαν από τον Menendez τον τίτλο του επίτιμου δημότη Πάφου
Η απόφαση λήφθηκε υπό το φως του γεγονότος ότι Δικαστήριο των Η.Π.Α. έκρινε στις 16 Ιουλίου ένοχο τον κ. Menendez και στις 16 κατηγορίες που αντιμετώπιζε
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ανακάλεσε την απόφαση για απονομή στον Αμερικανό Γερουσιαστή Bob Menendez του τίτλου του Επίτιμου Δημότη Πάφου και του Χρυσού Κλειδιού της Πόλης
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου κατά τη χθεσινή του συνεδρία υπό την προεδρία του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα όπως ανακαλέσει την απόφαση του προηγουμένου Δημοτικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 22.12.2022, για απονομή του τίτλου του Επίτιμου Δημότη και του Χρυσού Κλειδιού της Πόλης της Πάφου στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α. Bob Menendez.
Η απόφαση λήφθηκε υπό το φως του γεγονότος ότι Δικαστήριο των Η.Π.Α. έκρινε στις 16 Ιουλίου ένοχο τον κ. Menendez και στις 16 κατηγορίες που αντιμετώπιζε στη δίκη για διαφθορά.
Το Συμβούλιο έλαβε καθοριστικά υπόψη για τη λήψη της απόφασής του το γεγονός ότι ο κ. Menendez κρίθηκε ένοχος για τη διάπραξη αδικημάτων που ενέχουν διαφθορά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων και του έργου του ως Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α.
Ο Δήμος θεωρεί ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμβάλλει έμπρακτα στη δημιουργία κουλτούρας εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, πράγμα που ενισχύει τους θεσμούς της κοινωνίας και της χώρας μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης