Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αυστηροποιεί τον έλεγχο της μετανάστευσης - Διευκολύνει τις απελάσεις

Η Ρωσία αυστηροποιεί τον έλεγχο της μετανάστευσης - Διευκολύνει τις απελάσεις
Η Κρατική Δούμα σκοπεύει να αυστηροποιήσει τον έλεγχο της μετανάστευσης στη Ρωσία
Στην απλοποίηση της διαδικασίας για τις απελάσεις παράνομων μεταναστών προχωρά η Ρωσία, αυστηροποιώντας την πολιτική της για το μεταναστευτικό.
Ειδικότερα, η Κρατική Δούμα σχεδιάζει την επόμενη εβδομάδα να εξετάσει σε δεύτερη ανάγνωση τα σχέδια νόμου σχετικά με το καθεστώς απέλασης των μεταναστών που διαμένουν παράνομα στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Δούμας Vyacheslav Volodin,στο κανάλι του στο Telegram.
«Την επόμενη εβδομάδα σκοπεύουμε να εξετάσουμε σε δεύτερη ανάγνωση νομοσχέδια σχετικά με το καθεστώς απέλασης των μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Οι πληροφορίες σχετικά με αυτούς θα καταχωρούνται σε ένα ειδικό μητρώο ελεγχόμενων προσώπων.
Ταυτόχρονα, απλοποιείται η διαδικασία λήψης απόφασης για την απέλαση - ορισμένες αρμοδιότητες μεταφέρονται από τα δικαστήρια στην αστυνομία», εξήγησε.
To αίτημα για υποβολή προτάσεων σχετικά με τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης έχει αποσταλεί σε διάφορες υπηρεσίες και στη ρωσική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι: τα θέματα καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης εμπίπτουν στην αρμοδιότητα πολλών υπουργείων και υπηρεσιών, πράγμα που σημαίνει ότι οι λύσεις τους πρέπει να αναζητηθούν από κοινού. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αποσταλεί αίτημα προς το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών, τη Γενική Εισαγγελία, την Επιτροπή Ερευνών και την Κυβέρνηση να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης