Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Έρχεται μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, είναι αναπόφευκτος, η Ρωσία μπορεί να εμπλακεί

Forbes: Έρχεται μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, είναι αναπόφευκτος, η Ρωσία μπορεί να εμπλακεί
Tο βασικό σημείο σύγκρουσης θα είναι τα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, στα νότια του οποίου βρίσκονται θέσεις της Χεζμπολάχ.
Ένας μεγάλος πόλεμος θα ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ, της Hezbollah και του Ιράν, στον οποίο θα μπορούσε να εμπλακεί ακόμη και η Ρωσία, τονίζει το Forbes.
«Ένας μεγάλος πόλεμος ετοιμάζεται μεταξύ του Ισραήλ, της Hezbollah και του Ιράν.
Μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη».
Σύμφωνα με το Forbes, μια τέτοια σύγκρουση θα επεκταθεί γρήγορα, ενδεχομένως να εμπλακούν όχι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η Ρωσία.
«Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι η ώρα της έκρηξης που θα μπορούσε να συμβεί στο εγγύς μέλλον ή λίγο αργότερα».
Όπως σημείωσε το Forbes, το βασικό σημείο σύγκρουσης θα είναι τα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, στα νότια του οποίου βρίσκονται θέσεις της Hezbollah.
Η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου επιδεινώθηκε μετά την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023.
Ο ισραηλινός στρατός και οι μαχητές της Λιβανέζικης Hezbollah πυροβολούν καθημερινά ο ένας τις θέσεις του άλλου σε περιοχές κατά μήκος των συνόρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου, περίπου 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο νότιο Λίβανο λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών.
Η ισραηλινή πλευρά ανέφερε περίπου 80.000 βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης