Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department: Εκτός συζήτησης η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ

State Department: Εκτός συζήτησης η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ
Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να συζητά με τη Βαγδάτη τη μετάβαση σε μια «διμερή εταιρική σχέση ασφάλειας», τονίζει το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ δεν συζητούν με το Ιράκ την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα της Μέσης Ανατολής, διαμηνύει προς την κυβέρνηση της Βαγδάτης το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Σε κανένα στάδιο δεν έχουμε συζητήσει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department Vedant Patel σε καθιερωμένη ενημέρωση συντακτών, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να συζητά με τη Βαγδάτη τη μετάβαση σε μια «διμερή εταιρική σχέση ασφάλειας».
Σύμφωνα με τον Patel, αυτή η διαδικασία βασίζεται στην «αμοιβαία δέσμευση για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και αμοιβαίο ενδιαφέρον για την περιφερειακή σταθερότητα».
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Austin ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μεταβούν σε ένα νέο, πιο συναινετικό μοντέλο διοίκησης του συμμαχικού συνασπισμού στο Ιράκ, που θα δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στην κυβέρνηση της Βαγδάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης