Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova κατά πάντων: Προδότες οι ψευδορεπόρτερ των δυτικών ΜΜΕ που εισέβαλαν στο Kursk - Συμμέτοχοι της ουκρανικής κλίκας

Zakharova κατά πάντων: Προδότες οι ψευδορεπόρτερ των δυτικών ΜΜΕ που εισέβαλαν στο Kursk - Συμμέτοχοι της ουκρανικής κλίκας
Τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί τη δραστηριότητα δυτικών δημοσιογράφων στην περιοχή του Kursk ως απόδειξη της άμεσης εμπλοκής τους σε υβριδική επιθετικότητα
Η Ρωσία καταγράφει και μελετά προσεκτικά όλες τις περιπτώσεις παράνομης εισόδου εκπροσώπων δυτικών μέσων ενημέρωσης στο έδαφος της περιοχής του Kursk και θα λάβει μέτρα κατά των παραβατών, ανέφερε σε δηλώσει της η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Οι αρμόδιες αρχές είναι εξουσιοδοτημένες να κάνουν νομική αξιολόγηση των ενεργειών των ανταποκριτών ξένων MME, παρακάμπτοντας τις καθιερωμένες διαδικασίες, που εισέρχονται στο κυρίαρχο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι κινήσεις των ξένων μέσων ενημέρωσης καταγράφονται προσεκτικά και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα κατά των παραβατών», σημείωσε η διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τη ίδια, σκοπός της «προσγείωσης» των μέσων ενημέρωσης σε ρωσικά εδάφη που κατέχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι η απόκρυψη των εγκλημάτων του ουκρανικού καθεστώτος.
Η Zakharova σημείωσε ότι από τη σκοπιά της δημοσιογραφίας, αυτοί οι ψευδορεπόρτερ μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο προδότες του επαγγέλματος που έχουν άμεση συμμετοχή στην κατασκευή και τη διάδοση της προπαγάνδας της Ουκροναζί.
«Η φύση του υλικού που δημοσιεύτηκε ως αποτέλεσμα τέτοιων «ταξιδιών», συμπεριλαμβανομένων στημένων σκηνών με αιχμαλώτους πολέμου και αμάχους υπό την απειλή όπλου από οπαδούς του Μπαντέρα και συνεντεύξεις με μαχητές που επιδεικνύουν ανοιχτά φασιστικές πρακτικές, δείχνει ξεκάθαρα τους στόχους αυτών.
Η απόβαση στα κατεχόμενα ρωσικά εδάφη θωρακίζει το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου, αποκρύπτει τα εγκλήματα που διαπράττει κατά του άμαχου πληθυσμού, αποσταθεροποιεί περαιτέρω την κατάσταση της πληροφόρησης και χειραγωγεί την κοινή γνώμη, αποκαθιστά τον ναζισμό και δημιουργεί το απαραίτητο υπόβαθρο για τη συνεχιζόμενη δυτική υποστήριξη στην τρομοκρατική κλίκα του Κιέβου», είπε η διπλωμάτης.
Τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί τη δραστηριότητα δυτικών δημοσιογράφων στην περιοχή του Kursk ως απόδειξη της άμεσης εμπλοκής τους σε υβριδική επιθετικότητα.
Νωρίτερα, η Washington Post δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με την κατάσταση στη Sudzha, το οποίο λέει ότι οι δημοσιογράφοι της δημοσίευσης εισήλθαν στο έδαφος της περιοχής Kursk, συνοδευόμενοι από ουκρανικά στρατεύματα.
Η Ιταλίδα πρέσβης Cecilia Piccioni κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω της παράνομης εισόδου δημοσιογράφων της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνικής εταιρείας RAI (Radiotelevisione italiana) στην περιοχή Κουρσκ για να καλύψουν επίθεση από Ουκρανούς μαχητές. Της εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης