Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στη Γερμανία - Ο Scholz απορρίπτει τα περί διακοπής της χρηματοδότησης στην Ουκρανία 

Ανατροπή στη Γερμανία - Ο Scholz απορρίπτει τα περί διακοπής της χρηματοδότησης στην Ουκρανία 
Η εφημερίδα FAZ μετέδωσε στις 17 Αυγούστου ότι η Γερμανία επρόκειτο να περιορίσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο Γερμανός καγκελάριος απέρριψε τις εικασίες ότι το Βερολίνο σχεδιάζει να περικόψει τη στήριξη προς την Ουκρανία, υποσχόμενος ότι «τίποτα απολύτως» δεν μπορεί να καταρρίψει τις υποσχέσεις του Βερολίνου να παράσχει υποστήριξη στο Κίεβο.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Sat.1, ο Olaf Scholz εξέφρασε την έκπληξή του για τις πρόσφατες «φήμες», ενώ υπενθύμισε ότι η Γερμανία σχεδιάζει να διαθέσει 4 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο το επόμενο έτος, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση της G7, η Ουκρανία θα λάβει δάνειο ύψους 50 δισ. ευρώ, οι τόκοι του οποίου θα χρηματοδοτηθούν με έσοδα από «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Το δάνειο, όπως σημείωσε ο Scholz, θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αγοράσει τα απαραίτητα όπλα. 
Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ) ανέφερε στις 17 Αυγούστου ότι η Γερμανία επρόκειτο να περιορίσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία επειδή, σύμφωνα με τον τρέχοντα προϋπολογισμό, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κεφάλαια για αυτόν τον σκοπό. 
Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων της Ουκρανίας μετά τις ΗΠΑ. Το Βερολίνο έχει μέχρι στιγμής διαθέσει κεφάλαια για τη στρατιωτική υποστήριξη του Κιέβου και υποσχέθηκε μελλοντικές δαπάνες ύψους περίπου 28 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2025, 4 δισ. ευρώ θα διατεθούν για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία - το ήμισυ του ποσού του τρέχοντος έτους.
Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η παροχή όπλων στην Ουκρανία δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα της Μόσχας...

«Η Kamala Harris θα γινόταν πολύ καλή πρόεδρος των ΗΠΑ»

Ο Γερμανός καγκελάριος ανέφερε πως τρέφει μεγάλη εκτίμηση για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Kamala Harris. «Την γνωρίζω καλά. Θα γινόταν σίγουρα μια πολύ καλή πρόεδρος», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη.
Απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το ποιο θα ήταν το καλύτερο σενάριο για τη Γερμανία: η εκλογή της Kamala Harris ή του Donald Trump. Αρκέστηκε να πει πως «η Kamala Harris είναι μια πολύ καλή πολιτικός η οποία θα επιμείνει σε ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, με καλή διατλαντική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης