Τελευταία Νέα
Διεθνή

H τέλεια καταιγίδα πλήττει τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης - Εκκλήσεις για επείγοντα μέτρα

H τέλεια καταιγίδα πλήττει τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης - Εκκλήσεις για επείγοντα μέτρα
Aπό την αυτοκινητοβιομηχανία λείπουν πάνω από 2 εκατ. οχήματα από την αγορά και από τα εργοστάσια

Αντιμέτωπες με την τέλεια καταιγίδα βρίσκονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, καθώς η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταρρέει και το κόστος αυξάνεται, ενόψει των νέων αυστηρότερων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με την επικεφαλής της ομάδας λόμπι των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Λείπουν πάνω από 2 εκατ. οχήματα από την αγορά

Σύμφωνα με το Bloomberg, από την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία «εξακολουθούν να λείπουν πάνω από 2 εκατ. οχήματα από την αγορά και από τα εργοστάσια» σε σύγκριση με τα προ της πανδημίας επίπεδα, δήλωσε την Τετάρτη η Sigrid de Vries, γενική διευθύντρια της ομάδας λόμπι.
«Αυτό δημιουργεί μεγάλη ένταση, κάποιες  φορές το αποκαλούμε σχεδόν τέλεια καταιγίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Εκκλήσεις για επείγοντα μέτρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων - ACEA, με έδρα τις Βρυξέλλες, ζήτησε την περασμένη εβδομάδα «επείγουσα δράση» εν όψει των αυστηρότερων στόχων της ΕΕ για τις εκπομπές ρύπων που θα τεθούν σε ισχύ το 2025, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να κοστίσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για ορισμένους από αυτούς, ενώ οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων ενισχύουν τις πωλήσεις στην περιοχή.

Ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες της ΕΕ παραμένουν προσηλωμένες στην πράσινη μετάβαση, οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να είναι πιο «ευέλικτες» και να βρουν τρόπους για την καλύτερη υποστήριξη του κλάδου, τόνισε η De Vries.
«Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλές συζητήσεις. Ενημερώνουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με το θέμα, τις ανησυχίες και το υπόβαθρο αυτών των ανησυχιών», τόνισε.

www.bankingnews.ger

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης