Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donald Tusk (Πρωθυπουργός Πολωνίας): Διχασμένη η Ευρώπη με το σχέδιο του Zelensky

Donald Tusk (Πρωθυπουργός Πολωνίας): Διχασμένη η Ευρώπη με το σχέδιο του Zelensky
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πλήρης αρμονία μεταξύ των ηγετών της ΕΕ στο πλαίσιο της αξιολόγησης του σχεδίου νίκης που παρουσίασε ο Zelensky είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός
Οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις για το λεγόμενο σχέδιο επίλυσης της σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, το οποίο παρουσίασε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Donald Tusk μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πλήρης αρμονία μεταξύ των ηγετών της ΕΕ στο πλαίσιο της αξιολόγησης του σχεδίου νίκης που παρουσίασε ο Zelensky», σημείωσε ο Donald Tusk σε συνέντευξη Τύπου…
«Στην πραγματικότητα, αυτό το σχέδιο περιέχει μόνο μια βασική θέση - την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Donald Tusk.
Κατά τη συζήτηση του σχεδίου του Zelensky στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο Πολωνός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι υποστήριξε το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία το 2008.
Σύμφωνα με τον Donald Tusk, οι ιδέες που περιέχονται στην πρωτοβουλία του Ουκρανού ηγέτη ενδέχεται να επαναξιολογηθούν μετά το τέλος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Για τους Ρώσους το σχέδιο Zelensky είναι συνονθύλευμα ανόητων μηνυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης