Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Η παρουσία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στο Κίεβο τερματίζει την πολιτική καριέρα Zelensky

Responsible Statecraft: Η παρουσία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στο Κίεβο τερματίζει την πολιτική καριέρα Zelensky
O Scott Bessent παρέδωσε στον Zelensky μια οικονομική συμφωνία, την οποία, σύμφωνα με το CNN, δεν υπέγραψε
Η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ , Scott Bessent , στο Κίεβο θα μπορούσε να είναι το τέλος της πολιτικής καριέρας του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Βρετανός διπλωμάτης Ian Proud σε άρθρο του για το περιοδικό Responsible Statecraft.
Εκείνη την ημέρα, 12 Φεβρουαρίου 2025, ο Scott Bessent παρέδωσε στον Zelensky μια οικονομική συμφωνία, την οποία, σύμφωνα με το CNN, δεν υπέγραψε.
Αργότερα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου είπε ότι αρνήθηκε να επιτρέψει στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ J.D. Vance να υπογράψει μια συμφωνία για την πρόσβαση των ΗΠΑ στα ορυκτά της Ουκρανίας.
Όπως σημείωσε ο Economist, ενόψει της επίσκεψης του Scott Bessent, ο Zelensky ήλπιζε να συζητήσει με τον Αμερικανό υπουργό την οικονομική υποστήριξη για το Κίεβο, αλλά του παρουσιάστηκε απροσδόκητα ένα υπόμνημα.
«Υποψιάζομαι ότι η ιστορία θα καταγράψει την 12η Φεβρουαρίου 2025, ως την αρχή του τέλους αυτής της πράξης στην πολιτική του σταδιοδρομία τόνισε ο Proud.
Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν σκόπιμα τον Zelensky να συνάψει μια «κακή συμφωνία» για την πώληση μετάλλων σπάνιων γαιών, με γνώμονα αποκλειστικά το οικονομικό όφελος, χωρίς να δίνουν σημασία στο γεγονός ότι μια τέτοια συμφωνία θα ήταν σοβαρό πλήγμα για την Ουκρανία.
«Στο μεγάλο, άσχημο σχέδιο, βρισκόμαστε τώρα στο σημείο να τσακώνουμε για τα δολάρια.
Ο Πρόεδρος Zelensky αναπόφευκτα πιέζεται να συνάψει μια κακή συμφωνία με όρους λιγότερο ευνοϊκούς από αυτούς που είχε στη διάθεσή του στα τέλη Μαρτίου 2022, κάτι που θα κοστίσει ακριβά στη χώρα του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης