Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX στο -0,5% - Εταιρικά αποτελέσματα και δασμοί στο επίκεντρο

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX στο -0,5% - Εταιρικά αποτελέσματα και δασμοί στο επίκεντρο
Υποχώρησαν -για δεύτερη ημέρα- από τα ιστορικά υψηλά οι DAX και Stoxx 600
(upd) Με πτώση έκλεισαν την Πέμπτη (20/2) οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, στον απόηχο των μη ικανοποιητικών οικονομικών αποτελεσμάτων κολοσσιαίων εισηγμένων και, συγκεκριμένα, των Renault (-4% η μετοχή), Mercedes-Benz (-2,5%) και Airbus (-2,3%).
Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο παραμένουν οι απειλές για νέους δασμούς από την κυβέρνηση του Donald Trump.


Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,20% στις 551,01 μονάδες (+1,7% για την περασμένη εβδομάδα).
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση 0,53% στις 22.314,65 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στο -0,57% και τις 8.662,97 μονάδες.

Το κλείσιμο στους υπόλοιπους δείκτες:

kleisimo_52.png


Οι δασμοί Trump τρομάζουν τις ασιατικές αγορές - Ο Hang Seng στο -1,2%, sell off στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων, τσιπ και φαρμάκων και η πιθανή διατήρηση των επιτοκίων της Fed  υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οδήγησαν στην πτώση τις αγορές της Ασίας, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ηγούνται των απωλειών.
Στην Κίνα, ο δείκτης CSI 300 σημείωσε πτώση 0,28%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,20%.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε απώλειες1,4%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 1,24%.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 0,84%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης έχασε 1,3%.

Sell off στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Των απωλειών στην Ασία, ηγήθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών και νοτιοκορεατικών αυτοκινητοβιομηχανιών.
Η ιαπωνική Nissan Motor ηγήθηκε της πτώσης, σημειώνοντας πτώση 3,45%, η Mazda Motor υποχώρησε 1,89%, ενώ η Toyota Motor σημείωσε πτώση 1,83%.
Οι μετοχές της Honda Motor και της Mitsubishi Motors βρέθηκαν επίσης σε αρνητικό έδαφος, χάνοντας 1,59% και 1,37%, αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, η Suzuki Motor ενισχύθηκε 1,12%, καθώς το Reuters ανέφερε το σχέδιο της εταιρείας να αυξήσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της κατά σχεδόν το ένα τρίτο στα 4,2 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια. Η εταιρεία αναμένει ότι το 60% των πωλήσεων θα γίνει στην Ινδία, πρόσθεσε το δημοσίευμα.
Στη Νότια Κορέα, η Hyundai Motor και η Kia Corp υποχώρησαν κατά 0,98% και 0,84% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης