Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wolfgang Richter (Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας Γενεύης): Το μεγαλύτερο λάθος του Zelensky έγινε στο Kursk

Wolfgang Richter (Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας Γενεύης): Το μεγαλύτερο λάθος του Zelensky έγινε στο Kursk
Η Ουκρανία δεν θα επιστρέψει ποτέ στα εδάφη που είχε μετά την αποτυχία στην περιοχή του Kursk, ξεκαθάρισε ο συνταγματάρχης Richter του Κέντρου Πολιτικής Ασφαλείας της Γενεύης
Το μεγαλύτερο λάθος του έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στο Kursk και γι'αυτό δεν πρόκειται η Ουκρανία ποτέ να επιστρέψει στα εδάφη της, τόνισε στο Focus Online ο συνταγματάρχης Wolfgang Richter, στρατιωτικός αναλυτής του Κέντρου Πολιτικής Ασφαλείας της Γενεύης.
Ο Ουκρανός πρόεδρος θα πρέπει να εγκαταλείψει τις προθέσεις του να επιστρέψει τα χαμένα εδάφη μετά την αποτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk, αναφέρει το Focus Online, επικαλούμενο τον αναλυτή, συνταγματάρχη Wolfgang Richter.

Η αποτυχία της επιχείρησης αποδυνάμωσε εντελώς τη θέση του Κιέβου και τώρα η Μόσχα έχει την ευκαιρία να ενισχύσει τις αξιώσεις της, είπε στο Focus Online.

Δεν υπάρχει πλέον καμία προοπτική για την εφαρμογή κάποιου «νικηφόρου σχεδίου» από τον εδώ και καιρό ηττηθέντα Zelensky για μια στρατιωτική επιστροφή εδαφών», είπε ο Richter.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι ουκρανικές δυνάμεις που στάλθηκαν στην περιοχή του Kursk ήταν ήδη σε απελπιστική κατάσταση: είτε θα καταστραφούν, είτε θα αιχμαλωτιστούν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μια σοβαρή αντεπίθεση, η οποία όχι μόνο απώθησε τις APU πίσω, αλλά οδήγησε και στην εξάντλησή τους σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Donbass.

Νωρίτερα, ο Zelensky είχε δηλώσει ότι η στρατιωτική επιχείρηση των APU στην περιοχή του Kursk «πέτυχε» τους στόχους της.

Χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση στη ζώνη μάχης.
Οι δημοσιογράφοι μετέδωσαν ότι αυτό μπορεί να υποδηλώνει πιθανή αλλαγή στρατηγικής στην περιοχή.
Την ίδια ώρα, ο στρατιωτικός πολιτικός επιστήμονας Alexander Perendzhiev προειδοποιεί για πιθανές αντεπιθέσεις απελπισίας στην περιοχή Kursk από τις APU.
Η ουκρανική διοίκηση έχει ήδη προσαρμοστεί στην τρέχουσα κατάσταση και η έλλειψη ανθρώπων είναι έτοιμη να αποζημιώσει τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων και ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης