Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση-βόμβα από τη Μόσχα: Σχέδιο επίθεσης κατά της Ρωσίας στην Παρέλαση της Νίκης

Δήλωση-βόμβα από τη Μόσχα: Σχέδιο επίθεσης κατά της Ρωσίας στην Παρέλαση της Νίκης
Ημέρα της Νίκης υπό απειλή; Προειδοποιήσεις για επίθεση-έκπληξη με drones

Σε κατάσταση αυξημένης ανησυχίας φαίνεται να βρίσκεται η ρωσική πλευρά ενόψει της Παρέλασης της Νίκης στις 9 Μαΐου, μετά από προειδοποιήσεις για πιθανή προσπάθεια διατάραξης της εκδήλωσης με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Alexey Zhuravlev, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να επιχειρήσουν επίθεση με «σμήνος drones», με στόχο να πλήξουν την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία.
Όπως υποστήριξε, η εκδήλωση αποτελεί πλέον «υψηλού κινδύνου γεγονός» λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, επισημαίνοντας ότι ανάλογες προσπάθειες, σύμφωνα με τη ρωσική εκδοχή, είχαν αποτραπεί και στο παρελθόν.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προσπαθήσουν ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι τα μέτρα ασφαλείας θα επιτρέψουν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, με τη συμμετοχή στρατιωτικών μονάδων και αεροπορικών σχηματισμών.
Παρά τις προειδοποιήσεις, το Κρεμλίνο επιχειρεί να καθησυχάσει. Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Dmitry Peskov, διέψευσε κατηγορηματικά σενάρια ακύρωσης της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι η Παρέλαση της Νίκης θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Η 9η Μαΐου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επετείους για τη Ρωσία, με ισχυρό συμβολισμό και διεθνή προβολή. Ωστόσο, στο φόντο του πολέμου και των αυξανόμενων επιθέσεων με drones, η φετινή παρέλαση διεξάγεται υπό βαριά σκιά.
Το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ενέργειας, ακόμη και αν δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές, ενισχύει το κλίμα έντασης και καταδεικνύει ότι ο πόλεμος δεν περιορίζεται πλέον στα μέτωπα, αλλά αγγίζει και τα πλέον συμβολικά γεγονότα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης