Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays Capital: Υψηλότερα κέρδη στο τελευταίο 3μηνο 2010 για τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ

Barclays Capital: Υψηλότερα κέρδη στο τελευταίο 3μηνο 2010 για τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ
Επανήλθαν στην κερδοφορία οι μεγαλύτερες τράπεζες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Bank of America Merrill Lynch, Citigroup και Morgan Stanley αναμένεται να παρουσιάσουν θετικότερα αποτελέσματα στο τελευταίο τρίμηνο του 2010. Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, τα συνολικά έσοδα των πέντε αυτών χρηματοπιστωτικών κολοσσών θα είναι μεγαλύτερα από εκείνα του 2009.
Το στοιχείο αυτό έχει μεγάλη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2008 έλαβαν συνολικά 135 δις δολάρια μέσω στήριξης από το αμερικανικό κράτος.
“Το 2010 έχει εμφανίσει τάσεις ισχυροποίησης των κερδών”, δήλωσε ο Roger Freeman, τραπεζικός αναλυτής της Barclays Capital με έδρα τη Νέα Υόρκη. Εντάσσεται στα οικονομικά μυαλά που συντάσσονται με τη θεώρηση ότι οι πέντε τράπεζες θα εμφανίσουν ισχυρότερο τέταρτο τρίμηνο τρέχοντος έτους. Ισχυρίζεται ότι διαβάζοντας κανείς προσεκτικά τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2010 των πέντε αυτών τραπεζών, θα διαπιστώσει με σχετική ευκολία ότι προσβλέπουν σε ακόμη εμφανέστερη βελτίωση των οικονομικών τους μεγεθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης