Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δούκας για συμμορίες χαλκού: Έχουμε πάει 70 φορές σε αστυνομικά τμήματα, έκλεψαν 9 χλμ καλωδίων - Πάνω από μισό εκατ. οι ζημιές

Δούκας για συμμορίες χαλκού: Έχουμε πάει 70 φορές σε αστυνομικά τμήματα, έκλεψαν 9 χλμ καλωδίων - Πάνω από μισό εκατ. οι ζημιές
"Οι δραματικές εξελίξεις δείχνουν ότι αυτές οι συμμορίες χαλκού είναι ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει άμεσα. Και υπάρχουν τρόποι", τόνισε ο Χ. Δούκας
Σχετικά Άρθρα

«Τον τελευταίο χρόνο οι συμμορίες χαλκού δημιουργούν απίστευτα προβλήματα στις υποδομές του Δήμου. Για παράδειγμα, έχουμε πάει 70 φορές φέτος σε αστυνομικά τμήματα. Έχουν κλέψει 9 χιλιόμετρα καλωδίων χαλκού για ηλεκτροφωτισμό. Έχουμε υποστεί βλάβες πάνω από μισό εκατομμύριο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με αφορμή τις τρεις συλλήψεις για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα.
Ο κ. Δούκας μιλώντας στο Mega μίλησε για τρομακτική έξαρση, τονίζοντας πως «18 πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα διότι μας κατέκλεψαν και βεβήλωσαν τις υποδομές μας. Παίρνανε τα καλώδια από μέσα από το υπέδαφος. Τα έδεναν μάλιστα στους προφυλακτήρες για να τραβήξουν. Με όπλα μαζί. Δεν ήταν εύκολο. Οργανωμένες ομάδες εγκληματικές. Και βεβαίως και η Δημοτική Αστυνομία, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται κοινές περιπολίες και πολύ μεγάλη προσοχή».
«Υπάρχουν περιοχές όπου έχουμε αναγκαστεί πια και τσιμεντώνουμε τα καπάκια, όπως το λέτε, γιατί τα κλέβουν να πάρουν τα καλώδια. Περιοχές όπου έχουμε φτιάξει το ρεύμα, όπως στην Ιερά Οδό, το φωτισμό τρεις και τέσσερις φορές γιατί το έχουν κατακλέψει. Οι βανδαλισμοί συνεχίζονται. Μάλιστα κάνουμε και συγκολλήσεις πάρα πολλές φορές στους πυλώνες όπου έχουμε το φωτισμό», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Για την Πλάκα

Εστιάζοντας στη φονική έκρηξη στην Πλάκα, ο κ. Δούκας επεσήμανε ότι «μιλάμε για συμμορίες χαλκού. Σε σημασμένους εγκληματίες. Ο ένας μάλιστα έχει μητρώο που λέει ναρκωτικά, όπλα, σωματικές βλάβες και τα συναφή. Άρα μιλάμε για ακραίο έγκλημα».
Εξήγησε πως «η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μας ενημέρωνε για το κάθε βήμα. Ήταν από την αρχή συγκεκριμένα συνεργεία τα οποία έκαναν με πολύ μεγάλη ακρίβεια από τις εκσκαφές, έβλεπαν τα μπάζα και ο διοικητής μας ενημέρωνε για το κάθε βήμα. Παρακολουθούμε και μιλάμε και με τον διοικητή για να ξέρουμε και τα επόμενα βήματα. Καταλαβαίνω ότι πια οι τρεις υπεύθυνοι έχουν μπει σε μια διαδικασία ανάκρισης. Εμείς θα συνεχίσουμε απ’ όσο ξέρω, να δούμε και κάποια άλλα σημεία που θα χρειαστούν για την ανάκριση, προανακριτικό υλικό και στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε σε αντιστηρίξεις στα δύο διπλανά κτίρια, τα οποία έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές, αλλά είναι διατηρητέα, οπότε δεν μπορούν να κατεδαφιστούν. Θα προχωρήσουμε σε αντιστηρίξεις πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΑΕΕ, έτσι ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή να ανοίξει τους επόμενους δύο μήνες η οδός».

Απόστημα που πρέπει να σπάσει οι συμμορίες χαλκού

«Οι δραματικές εξελίξεις δείχνουν ότι αυτές οι συμμορίες χαλκού είναι ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει άμεσα. Και υπάρχουν τρόποι. Να πω επίσης ότι υπάρχουν, θα αποδειχθεί κιόλας, καταγγελίες ότι στην Πλάκα είχαν προσπαθήσει άλλες μια δυο φορές να πάρουν χαλκό από μετρητές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Για τους μετρητές

Ο κ. Δούκας υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν κάποια έργα στην Πλάκα.
Εξήγησε ότι οι μετρητές σε κάποιες περιπτώσεις είναι παλιοί.
«Οι μετρητές κανονικά πρέπει να είναι έξω από το κτίριο. Έξω από το κτίριο. Στους νέους κανονισμούς. Και δεύτερον, όταν έχεις τέτοια συστήματα δεν πρέπει να είναι σε τυφλούς χώρους. Πρέπει να υπάρχει πάντα ένα ανοιχτό παράθυρο, έτσι ώστε να μην υπάρχει υπερσυγκέντρωση σε περίπτωση διαρροής, η οποία μετά θα οδηγήσει στους πάνω ορόφους και με ένα απλό σπινθήρα, με ένα άναμμα», σημείωσε ο κ. Δούκας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης