Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε άνοδο το πετρέλαιο μετά τις θετικές προβλέψεις του OPEC

Σε άνοδο το πετρέλαιο μετά τις θετικές προβλέψεις του OPEC

Ξεπέρασε τα 60 δολ. ανά βαρέλι – Αναμένει αύξηση της ζήτησης στο δεύτερο μισό του έτους

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι έκλεισε η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου στην ολοκλήρωση των συναλλαγών της Τρίτης (13/4) μετά την τελευταία έκθεση του OPEC όπου γίνεται λόγος για άλμα της οικονομικής δραστηριότητας, κατά συνέπεια και της ζήτησης για τους ερχόμενους μήνες, έπειτα από την εξαγγελία του τονωτικού πακέτου των 1,9 τρισ. δολ. για την στήριξη της οικονομίας και των εμβολιασμών.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 48 cents ή 0,8% και έκλεισε στα 60,18 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι υψηλότερο κλείσιμο από την 1η Απριλίου.
Το Brent Ιουνίου κέρδισε 39 cents ή 0,6% στα 63,67 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Αύξηση της ζήτησης

Στη μηνιαία του αναφορά για την αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο OPEC αναφέρει ότι περιμένει ενίσχυση της ζήτησης το δεύτερο μισό του έτους καθώς οι οικονομίες θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν από την κρίση του κορονοϊού.
"Το έτος ξεκίνησε με νέα κύματα μολύνσεων COVID-19 κάτι που οδήγησε στην επιβολή μέτρων περιορισμού σε πολλές χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Σε αυτό το πλαίσιο, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της ζήτησης αναμένεται να λάβει χώρα το δεύτερο τρίμηνο και το τρίτο τρίμηνο του 2021", αναφέρει ο Οργανισμός στην έκθεση του.
Ο OPEC αύξησε την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ζήτηση το 2021 κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη εκτίμηση του περιμένοντας πλέον η ζήτηση να σκαρφαλώσει κατά περίπου 6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, φτάνοντας τα 96,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα αυτό το έτος.
Ακόμα ο Οργανισμός αναθεώρησε ανοδικά και την εκτίμηση του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας στο 5,4% από 5,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης