Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση για το αργό από τα υψηλά διετίας 1,3%, στα 65,42 δολ., ελέω Ιράν

Πετρέλαιο: Πτώση για το αργό από τα υψηλά διετίας 1,3%, στα 65,42 δολ., ελέω Ιράν

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (18/5), έφτασαν στα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαρτίου

Σχετικά Άρθρα
Υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 μετά από το υψηλό διετίας που κατάφερε να κατακτήσει χθες (17/5), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το αργό έφτασε στα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαρτίου.

Συμφωνία με Ιράν

Οι τιμές μέσα στην ημέρα μετά από ένα tweet του BBC Persia για πιθανή πρόοδο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Συγκεκριμένα, το tweet ανέφερε πως ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε στο BBC Persia πως υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και πως πιθανότατα θα δημοσιοποιηθούν σημαντικά νέα την Τετάρτη (19/5).

Πυρηνική συμφωνία

Οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και διεθνών δυνάμεων στοχεύουν σε μια επιστροφή στην συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό των πυρηνικών δραστηριοτήτων της χώρας.
Μια νέα συμφωνία πιθανόν θα οδηγήσει τις ΗΠΑ να αποσύρουν τις κυρώσεις ενάντια στο Ιράν, επιτρέποντας την χώρα να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου.
Η τιμή του αμερικάνικου αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, μειώθηκε 0,85 δολάρια ή 1,3%, κλείνοντας στα 65,42 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του brend στα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου, υποχώρησε 0,77 δολάρια ή 1,1%, κλείνοντας στα 68,69 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης