Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPEC+: Πλεονασματική παραγωγή πετρελαίου κατά 2,5 εκατ. βαρελία ημεησίως

OPEC+: Πλεονασματική παραγωγή πετρελαίου κατά 2,5 εκατ. βαρελία ημεησίως
Η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει ελλειμματική το 2021, κατά 0,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αλλά το 2022 θα εμφανίζει πλεόνασμα της τάξης των 2,5 εκατ. βαριλιών ημερησίως

Η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει ελλειμματική το 2021, κατά 0,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αλλά το 20202 θα εμφανίζει πλεόνασμα της τάξης των 2,5 εκατ. βαριλιών ημερησίως, σύμφωνα με την Κοινή Τεχνική Επιτροπή (JTC) του OPEC+.
Παράλληλα, σύμφωνα με παρουσίαση που επικαλείται το Reuters, η JTC αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος, όπως προέβλεπε και προηγουμένως, και κατά επιπλέον 3,28 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2022.
Ο Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου (OPEC) και οι σύμμαχοί του με επικεφαλής τη Ρωσία, σχήμα ευρύτερα γνωστό ως OPEC+, συνεδριάζουν την Τετάρτη για να καθορίσουν την πολιτική τους στη συνέχεια.
Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η συνάντηση της Τετάρτης πιθανότατα δεν θα φέρει αλλαγές στο μέχρι τώρα πλάνο του OPEC+ για το επίπεδο της παραγωγής παρά τις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για αύξηση.
Η JTC αναμένει επίσης ότι τα εμπορικά αποθέματα πετρελαίου στις χώρες του ΟΟΣΑ θα παραμείνουν κάτω από τον μέσο όρο 2015-2019 έως τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, αλλά θα υπερβούν αυτόν τον μέσο όρο για το υπόλοιπο του 2022, σύμφωνα με παρουσίασή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης