Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Aπώλειες για το πετρέλαιο - Διολίσθηση -1,9% για το Brent, στα 74,42 δολάρια

Aπώλειες για το πετρέλαιο - Διολίσθηση -1,9% για το Brent, στα 74,42 δολάρια
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε την Πέμπτη κατά 1,42 δολάρια ή 2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 70,94 δολάρια

Aπώλειες κατέγραψε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου το πετρέλαιο, μετά από τριήμερο ανοδικό σερί, υποχωρώντας από τα υψηλά δύο εβδομάδων που σημείωσαν χθες.
Έτσι, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε την Πέμπτη κατά 1,42 δολάρια ή 2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 70,94 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου διολίσθησε κατά 1,40 δολάρια ή σχεδόν 1,9% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 74,42 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Οι σημερινές απώλειες ήταν οι πρώτες για το Brent από τη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
«Η αβεβαιότητα για τη μετάλλαξη Όμικρον και οι ανησυχίες για τη μείωση της ζήτησης αργού πετρελαίου ανέκοψαν το ράλι του μαύρου χρυσού», σχολίασε ο Edward Moya, αναλυτής της Oanda.
Οι πληροφορίες σχετικά με νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού ήταν μεικτές», τόνισε ο ίδιος, με τις Pfizer και ΒioNTech να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα μιας μελέτης μέσα στην εβδομάδα, τα οποία έδειξαν ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer εξουδετερώνει την όμικρον.
Δημοσίευμα του Bloomberg, ωστόσο, ανέφερε ότι ένας Ιάπωνας επιστήμονας διαπίστωσε ότι η Omicron είναι 4,2 φορές πιο μεταδοτική στο αρχικό της στάδιο από την Δέλτα.

www.bankingnews.grω

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης