Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη +1,77% για το Brent, στα 75,29 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Κέρδη +1,77% για το Brent, στα 75,29 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Intermediate Texas παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 1,64 δολάρια ή 2,3% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 72,76 δολάρια το βαρέλι

Με κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, βρίσκοντας ώθηση στα στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού αλλά και στο αδύναμο δολάριο.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Intermediate Texas παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 1,64 δολάρια ή 2,3% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 72,76 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Σε αντίστοιχο ρυθμό κινήθηκε και το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου για το πετρέλαιο τύπου Brent που ενισχύθηκε κατά 1,31 δολάρια ή 1,77%, στα 75,29 δολάρια το βαρέλι.
Παράλληλα, οι traders συνεχίζουν να σταθμίζουν τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Οmicron στη ζήτηση για το πετρέλαιο, αφού η εξάπλωση του νέου στελέχους έχει αναγκάσει πολλές χώρες ανά τον κόσμο να επιβάλουν ξανά αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ή και να εξετάζουν την επαναφορά lockdowns.
Ο «μαύρος χρυσός» διεύρυνε τα κέρδη του σήμερα, αφού η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,7 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.
Αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της S&P Global Platts, ανέμεναν μείωση κατά 3,9 εκατ. βαρέλια, ενώ πηγές που επικαλέστηκε το Bloomberg νωρίτερα ανέφεραν ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου εκτιμούσε πως τα αποθέματα είχαν μειωθεί κατά 3,67 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης