Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη για το πετρέλαιο - Στο +2,07% και τα 76,85 δολάρια το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο - Στο +2,07% και τα 76,85 δολάρια το Brent
Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 1,03 δολάρια ή 1,4% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 73,79 δολάρια το βαρέλι

Κέρδη σημείωσαν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας άνοδο στην εβδομάδα, καθώς αμβλύνθηκαν οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Omicron στη ζήτηση για καύσιμα.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 1,03 δολάρια ή 1,4% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 73,79 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη (+2,3%) και σημειώνοντας υψηλό ενός μήνα.
Στην εβδομάδα το WTI κέρδισε 4,3%.
Σε αντίστοιχο ρυθμό κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου, που ενισχύθηκε κατά 2,07% ή 1,56 δολάρια στα 76,85 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερό του επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου.
Οι ειδήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων κατά της νέας μετάλλαξης καθώς και μελέτες που δείχνουν ότι το στέλεχος Όμικρον δεν προκαλεί τόσο σοβαρή νόσηση όσο η μετάλλαξη Δέλτα, παρόλο που μεταδίδεται πιο εύκολα συνέβαλαν στη στήριξη του πετρελαίου, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.
Ειδικότερα, έρευνα του Imperial College του Λονδίνου ανέφερε ότι ο κίνδυνος να χρειαστούν νοσηλεία σε νοσοκομεία οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 είναι 40-45% μικρότερος σε σύγκριση με εκείνους που έχουν μολυνθεί από τη Δέλτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης