Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άλμα +2,3% για το Brent, στα 82,65 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άλμα +2,3% για το Brent, στα 82,65 δολάρια το βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,61 δολάρια ή 2,07% στα 79,46 δολάρια το βαρέλι

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές στα futures του πετρελαίου την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, δίνοντας, ενώ οι traders παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Καζακστάν.
Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,61 δολάρια ή 2,07% στα 79,46 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ ενδοσυνεδριακά η τιμή του έφτασε στα 80,05 δολάρια το βαρέλι.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 1,85 δολάρια ή 2,3% στα 82,65 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Καζακστάν την Πέμπτη, καθώς οι αρχές ασφαλείας απάντησαν σε διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων. Ο Οργανισμός του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, μια στρατιωτική συμμαχία με ηγέτιδα δύναμη τη Ρωσία, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα στείλει ειρηνευτικά στρατεύματα στο Καζακστάν κατόπιν αιτήματος του προέδρου της χώρας Kassym-Jomart Tokayev.
Η κατάσταση στο Καζακστάν "γίνεται όλο και πιο τεταμένη.
Πρόκειται για μια χώρα που σήμερα παράγει 1,6 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα", δήλωσε σε σημείωμά της η Barbara Lambrecht, αναλύτρια εμπορευμάτων στην Commerzbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης