Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση -2,1% για το πετρέλαιο Brent, στα 90,76 δολάρια ανά βαρέλι

Πτώση -2,1% για το πετρέλαιο Brent, στα 90,76 δολάρια ανά βαρέλι
Tο αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 89,36 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 2,2% ή 1,96 δολαρίων/βαρέλι

Πτώση κατέγραψε το πετρέλαιο την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, καθώς η -έστω και έμμεση- επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της ασιατικής χώρας προκάλεσε μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές του αργού.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαρτίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 89,36 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 2,2% ή 1,96 δολαρίων/βαρέλι.
Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, το οποίο υποχώρησε κατά 2,1% ή κατά 1,91 δολάρια/βαρέλι και έκλεισε στα 90,76 δολάρια/βαρέλι.
Οι συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015 θα επαναληφθούν ύστερα από μια παύση 10 ημερών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκαταστήσει ορισμένες εξαιρέσεις από τις κυρώσεις, ενώ το Ιράν απαιτεί την πλήρη άρση των κυρώσεων και την εγγύηση των ΗΠΑ για μην προβούν σε περαιτέρω τιμωρητικές ενέργειες.
Σημειώνεται πως και τα δύο συμβόλαια πετρελαίου, κατά το τελευταίο διάστημα, έχουν φθάσει σε υψηλό επταετίας, υποστηριζόμενα από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση, τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τις πιθανές διακοπές του εφοδιασμού λόγω των ψυχρών καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης