Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε «έδαφος» bear market το πετρέλαιο - «Βουτιά» 6,53% για το Brent, στα 99,91 δολάρια

Σε «έδαφος» bear market το πετρέλαιο - «Βουτιά» 6,53% για το Brent, στα 99,91 δολάρια
Tο αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Απριλίου, έπεσε στα 96,44 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 6,37%

Και επισήμως σε bear market εισήλθε το πετρέλαιο, μετά τη βουτιά που σημείωσε την Τρίτη 15 Μαρτίου, καθώς και οι δύο δείκτες χάνουν πάνω από 20% από το κλείσιμό τους στις 8 Μαρτίου, που ήταν το υψηλότερο από το 2008.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του Brent υποχώρησε 6,53%, στα 99,91 δολάρια το βαρέλι.
Από την άλλη, το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Απριλίου, έπεσε στα 96,44 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 6,37%.
Ως εκ τούτου, και τα δύο συμβόλαια εισήλθαν σε bear market… (bear market συνήθως χαρακτηρίζεται τεχνικά μια πτώση 20% ή περισσότερο από ένα πρόσφατο υψηλό).
im-505138.png
Ο μεγαλύτερος μοχλός πίσω από το sell off ήταν η συνειδητοποίηση ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να σταματήσει να εισάγει ρωσικό πετρέλαιο.
Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής επιστροφής του ιρανικού πετρελαίου.
Σημειώνεται πως το Ιράν και η Δύση προσπαθούν να διαπραγματεύονται για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, η οποία είχε ως στόχο τον περιορισμό των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν.
Ένα deal τέτοιο πιθανότατα θα άρει ορισμένες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν, επιτρέποντάς του να συνεισφέρει περισσότερο πετρέλαιο στην παγκόσμια αγορά.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov είπε στον Ιρανό ομόλογό του την Τρίτη ότι οι διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της συμφωνίας πλησιάζουν στο τέλος τους, σύμφωνα με το Reuters.
Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών έχει «τονίσει τον κίνδυνο για την προοπτική της ζήτησης πετρελαίου που προκύπτει από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον αυξανόμενο πληθωρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης