Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση -4,9% για το Brent, στα 107,91 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση -4,9% για το Brent, στα 107,91 δολάρια το βαρέλι

Οι ανακοινώσεις του αμερικανού προέδρου για απελευθέρωση εκατομμυρίων βαρελιών από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, οδήγησαν σε μεγάλη πτώση την τιμή του πετρελαίου

Σχετικά Άρθρα
Πτωτικά κατά -4,9% κινήθηκε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, η τιμή του Brent κλείνοντας στα 107,91 δολάρια το βαρέλι.
Μεγάλη πτώση -7% σημείωσε και η τιμή του αργού που διαμορφώθηκε στα 100,28 δολάρια το βαρέλι.
Ο πρόεδρος Joe Biden δήλωσε σήμερα ότι εγκρίνει την απελευθέρωση ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα για τους επόμενους έξι μήνες από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ (ή περισσότερα από 180 εκατομμύρια βαρέλια συνολικά).
«Είναι ουσιαστικά ένα προσωρινό μέτρο που έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιήσει το ανοιξιάτικο ράλι στις τιμές, και για τον σκοπό αυτό, θα μπορούσε να αυξήσει οριακά τις προμήθειες και έτσι να διατηρήσει τις τιμές αναλογικά χαμηλότερες», δήλωσε ο Marshall Steeves, αναλυτής αγορών ενέργειας στην S&P Global Commodity Insights.
«Ωστόσο, ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει το κυρίαρχο ζήτημα και η πιθανή απώλεια της ρωσικής παραγωγής είναι ο κινητήριος παράγοντας».
Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ+ κράτησε τη γραμμή στη σημερινή συνεδρίαση, σφραγίζοντας ένα σχέδιο που είχε συμφωνηθεί προγενέστερα που προβλέπει την αύξηση της παραγωγής του κατά 432.000 βαρέλια την ημέρα τον μήνα Μάιο.
Ο ΟΠΕΚ+ αντιστάθηκε στις εκκλήσεις της κυβέρνησης Biden και άλλων χωρών που καταναλώνουν ενέργεια για ταχύτερη αύξηση της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης