Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Σαουδική Αραβία αυξάνει τις τιμές του αργού σε επίπεδα – ρεκόρ, στα 9,35 δολάρια το βαρέλι

H Σαουδική Αραβία αυξάνει τις τιμές του αργού σε επίπεδα – ρεκόρ, στα 9,35 δολάρια το βαρέλι

Η κρατική εταιρεία Saudi Aramco έχει το χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε σχέση με τις άλλες διεθνείς εταιρείες

Σχετικά Άρθρα

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές του πετρελαίου για τους πελάτες σε όλο τον κόσμος, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να επηρεάζει τις αγορές.
Η κρατική παραγωγός Saudi Aramco αύξησε το αργό της (Arab Light) για τις αποστολές του επόμενου μήνα στην Ασία στα 9,35 δολάρια το βαρέλι, πάνω από το σημείο αναφοράς που χρησιμοποιεί, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Πριν από δύο χρόνια, η Saudi Aramco είχε αποκαλύψει ότι προσφέρει το χαμηλότερο μέσο κόστος παραγωγής αργού πετρελαίου στον κόσμο.
Ανέφερε ότι το μέσο κόστος παραγωγής αργού πετρελαίου στην εταιρεία ανερχόταν σε 2,8 δολάρια ανά βαρέλι πετρελαίου το 2018.
Η μέση κεφαλαιουχική δαπάνη που πραγματοποιούσε η εταιρεία στον τομέα της εξερεύνησης και παραγωγής για το 2018 ήταν 4,7 δολάρια ανά βαρέλι πετρελαίου που παράγεται σύμφωνα με τη μεθοδολογία του συμβούλου αγοράς, είχε αναφέρει η Aramco σε ανακοίνωσή της.
Η εταιρεία είχε εξηγήσει τότε ότι κατείχε τη θέση του παραγωγού πετρελαίου με το χαμηλότερο κόστος στον κόσμο, σύμφωνα με σύγκριση των δεδομένων του κόστους παραγωγής με τις πέντε μεγάλες διεθνείς εταιρείες πετρελαίου «Exxon Mobil», «Shell», «Chevron», «Total», «BP».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης