Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,3% για το brent, στα 117, 5 δολάρια το βαρέλι - Ώθηση από το ευρωπαϊκό embargo και το άνοιγμα της Σαγκάης

Πετρέλαιο: Άνοδος 1,3% για το brent, στα 117, 5 δολάρια το βαρέλι - Ώθηση από το ευρωπαϊκό embargo και το άνοιγμα της Σαγκάης
Τα futures του αμερικανικού αργού τύπου WTI κέρδισαν 1,3% στα 116,18 δολάρια το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, δυο μέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει embargo στο μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου (90%) και τις ανακοινώσεις της Κίνας περί τερματισμού του μεγάλου lockdown το οποίο είχε οδηγήσει σε αναστολή του μεγαλύτερου μέρους της οικονομικής δραστηριότητας στη Σανγκάη.
«Η διάθεση στην αγορά πετρελαίου φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο ανοδική», δήλωσε ο αναλυτής της Julius Baer, ​​Norbert Rucker.
«Το εμπάργκο της Ευρώπης και το μερικό άνοιγμα της Κίνας τροφοδοτούν τους φόβους για την προσφορά και ανεβάζουν τις τιμές του πετρελαίου».
Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου να μειώσουν κατά 90% τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Μόλις εγκριθούν πλήρως, οι κυρώσεις για το αργό θα επιβληθούν σταδιακά σε βάθος 6μηνου και στα διυλισμένα προϊόντα σε βάθος οκταμήνου.
Παράλληλα η λήξη του lockdown της Σαγκάης δημιούργησε προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης καυσίμων στην Κίνα.
Στο πλαίσιο αυτό, το brent κέρδισε 1,3% στα 117,15 δολάρια το βαρέλι.
Από την πλευρά τους και τα futures του αμερικανικού αργού τύπου WTI κέρδισαν 1,3% στα 116,18 δολάρια το βαρέλι.
Και τα δύο κατέγραψαν κέρδη τον Μάιο, που αποτέλεσε τον έκτο συνεχόμενο μήνα ανόδου των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης