Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPEC+: Συμφωνία - ορόσημο - Μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής για να αναπληρώσει το ρωσικό πετρέλαιο

OPEC+: Συμφωνία - ορόσημο - Μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής για να αναπληρώσει το ρωσικό πετρέλαιο
O OPEC+ συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή κατά 648 χιλ. βαρέλια την ημέρα για Ιούλιο και Αύγουστο, προκειμένου να αναπληρώσει τη ρωσική παραγωγή.
Σχετικά Άρθρα
Σε συμφωνία - ορόισημο για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, μεγαλύτερη από ότι συνηθίζει, προκειμένου να αναπληρωθεί η ρωσική παραγωγή, προχώρησε ο OPEC+.
O OPEC+ συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή κατά 648 χιλ. βαρέλια την ημέρα για Ιούλιο και Αύγουστο.
Στον απόηχο της είδησης, οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν από το -3%.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,5% στα 115,72 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει άνοδο 0,3% στα 116,66 δολ. το βαρέλι.
Eίναι η πρώτη φορά που ο OPEC+ παρέκκλινε από την τυπική μηνιαία άνοδο των 432 χιλιάδων, από τότε που ξεκίνησαν οι αυξήσεις το περασμένο καλοκαίρι.
Η απόφαση, ουσιαστικά επιταχύνει τις προηγούμενες προγραμματισμένες αυξήσεις κατά 1 μήνα.
Όσον αφορά τη μεγάλη εικόνα, η αύξηση των 200.000 περίπου στην παραγωγή δεν θα προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.
Επιπλέον, όπως σημειώνει το Bloomberg, οποιαδήποτε μεγαλύτερη αύξηση θα μοιράζεται κατ' αναλογία από όλους τους συμμετέχοντες.
Το πιο σημαντικό είναι ότι η ισχυρή συναίνεση όλων των κρατών - μελών, επιβεβαιώνει ότι ο OPEC+ δεν απειλείται με διάλυση, εξελιξη η οποία θα ήταν καταστροφική για το πετρέλαιο.

oil_4.jpg

Σημαντική στροφή από τον OPEC+

Πρόκειται για μία σημαντικό στροφή από το πετρελαϊκό καρτέλ, το οποίο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, εμμένει σταθερά στο σχέδιό του για σταδιακές μηνιαίες αυξήσεις της προσφοράς ακόμη και μετά την εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία, βασικό μέλος του ομίλου, που αναστάτωσε τις παγκόσμιες αγορές και εκτόξευσε τις τιμές της ενέργειας.
Ο OPEC+ μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να συζητήσει την κρίση στις περισσότερες συναντήσεις, λέγοντας ότι είναι θέμα πολιτικής και όχι αγορών.
Δημοσίευμα των Financial Times, ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για κίνηση - ματ μέσω της αύξησης παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να αναπληρωθεί η ρωσική παραγωγή, η οποία έχει μειωθεί λόγω των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης