Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επίσκεψη Σκρέκα στις εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, με φόντο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

Επίσκεψη Σκρέκα στις εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, με φόντο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας
Η νέα πλωτή δεξαμενή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, όπως έχει αναφερθεί δια στόματος του κ. Σκρέκα στις 29/7, που σε χρόνο ρεκόρ αποφασίστηκε, παραγγέλθηκε και έγινε από το ΔΕΣΦΑ, «αυξάνει κατά 70% τη χωρητικότητά της και δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούμε 220.000 την ημέρα μεγαβατόρες φυσικού αερίου»
Σχετικά Άρθρα

Στις εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη 3/8, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας.
Η νέα πλωτή δεξαμενή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, όπως έχει αναφερθεί δια στόματος του κ. Σκρέκα στις 29/7, που σε χρόνο ρεκόρ αποφασίστηκε, παραγγέλθηκε και έγινε από το ΔΕΣΦΑ, «αυξάνει κατά 70% τη χωρητικότητά της και δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούμε 220.000 την ημέρα μεγαβατόρες φυσικού αερίου».
Σημειώνεται πως στις 29 Ιουλίου ο κ. Σκρέκας όσο και η Ομάδα διαχείρισης Κρίσεων, ενημέρωσαν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, σχετικά με τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.
Σύμφωνα με όσα είχε επισημάνει ο κ. Σκρέκας, η Ελλάδα έχει τους μικρότερους κινδύνους να έχει ενεργειακό πρόβλημα το χειμώνα, κίνδυνος που ωστόσο δεν είναι μηδενικός, ενώ η χώρα πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα και προετοιμάστηκε για όλα τα ενδεχόμενα και μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Σημειώνεται ότι η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων έχει επεξεργαστεί 16 σενάρια κινδύνων για τον τομέα ηλεκτρισμού επικινδυνότητας με τα πλέον κρίσιμα να είναι η διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία και η κυβερνοεπίθεση, και είναι έτοιμα τα σχέδια για άμεση ενεργοποίησή τους.

Σχέδιο για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επάρκεια εφοδιασμού και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας που έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά ακόμη και στα πιο δυσμενή σενάρια συνολικής διακοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Στο πλαίσιο αυτό, η χωρητικότητα του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας και οι υπόλοιπες εταιρείες που εισάγουν φυσικό αέριο βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές τους προκειμένου να εξασφαλίσουν επιπλέον φορτία LNG, εφόσον κριθεί αναγκαίο, οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ συνεχίζουν να λειτουργούν με τη σημερινή τους παραγωγική δυναμικότητα και δεν παρουσιάζουν ελλείψεις, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας, Πτολεμαίδα 5.
Επιπλέον, η χώρα μας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας, και της αλληλεγγύης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παράσχει ποσότητες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, είναι σε ετοιμότητα οι πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής Φυσικου Αερίου ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί τον χειμώνα να έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής καυσίμου σε diesel, ενώ είναι ικανοποιητικά τα αποθέματα νερού για τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών μονάδων είναι ικανοποιητικά.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Παράλληλα, η κυβέρνηση προωθεί το δικό της πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας, μετά από αίτημα της Commission για μείωση 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου στην ΕΕ.
Με φόντο το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η Αθήνα εξετάζει όλα τα πιθανά μέτρα.
Το κυβερνητικό σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Αύγουστο και θα ξεκινήσει από τους δημόσιους χώρους, όπου μεταξύ άλλων, θα σβήνει η μία στις 10 λάμπες του οδοφωτισμού καθώς και τα φωτα καλλωπισμού στα αρχαιολογικά και άλλα μνημεία μετά τις 3 τα ξημερώματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης