Ενέργεια

Γερμανία: O καύσωνας επιτείνει την ενεργειακή κρίση – Σε υψηλό έτους οι τιμές του ρεύματος

Γερμανία:  O καύσωνας επιτείνει την ενεργειακή κρίση – Σε υψηλό έτους οι τιμές του ρεύματος
Οι γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας οδηγήθηκαν σε νέο υψηλό έτους, στα 413 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
Σχετικά Άρθρα

Οι θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου σε ολόκληρη τη Γερμανία ωθούν τις τιμές του ρεύματος σε νέα ύψη - ρεκόρ, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μειώνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Ευρώπη εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών.
Ο μετεωρολόγος Deutscher Wetterdienst προέβλεψε ότι ο καύσωνας θα συνεχιστεί τυουλάχιστον μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες θα εκτιναχθούν από τα μέσα Ιουλίου στα επίπεδα σχεδόν 95 βαθμών Φαρενάιτ έως τις 14 Αυγούστου και, στη συνέχεια σταδικά θα αποκλιμακωθούν

Εισαγωγές πυρηνικής ενέργειας

Μια συρροή παραγόντων ωθεί τις γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε νέα ρεκόρ.
Πρώτον είναι το αυξανόμενο κόστος της εισαγόμενης πυρηνικής ενέργειας από τη Γαλλία και την Ελβετία.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και στις δύο χώρες αναφέρουν ότι η παραγωγή πυρηνικής παραγωγής έχει μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες για διάφορους λόγους, ορισμένοι από τους οποίους σχετίζονται με τη θερμότητα
Η Uniper SE της Γερμανίας, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της χώρας, προειδοποίησε ότι τα χαμηλότερα επίπεδα του ποταμού Ρήνου καθιστούν πιο δύσκολη τη λήψη αποστολών άνθρακα μέσω φορτηγίδων σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.


Μειωμένη προσφορά


Η μειωμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προκαλεί πρόβλημα προσφοράς στις αγορές ενέργειας γεγονός που οδήγησε τις γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε νέο υψηλό έτους στα 413 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας την Παρασκευή 5 Αυγούστου .
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έρχονται καθώς η Ευρώπη υφίσταται τη χειρότερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών χάρη στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, η οποία μείωσε τη χωρητικότητα του αγωγού Nord Stream 1 φυσικού αερίου προς την ήπειρο μόνο στο 20%.
Μετάβαση στον άνθρακα και το πετρέλαιο
Αυτό ανάγκασε ορισμένες γερμανικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας να μεταβούν στην παραγωγή άνθρακα και ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης -- προκαλώντας άλλη μια κρίση αυτή την εβδομάδα: η αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV AG διέκοψε τις παραδόσεις αργού από εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Γερμανία εν μέσω ελλείψεων.

Αύξηση 31% στος λογαριασμούς

Μια συνέπεια της ενεργειακής κρίσης θα σημαίνει απλώς ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.
Οι πελάτες της γερμανικής EnBW θα δουν κατά μέσο όρο αύξηση 31,1% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Οκτωβρίου, λόγω των εταιρειών κοινής ωφέλειας που πιέζουν την αύξηση του ενεργειακού κόστους στους τελικούς χρήστες, ανέφερε το Reuters.

Δύσκολος χειμώνας

Οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας ενίσχυσαν τις πληθωριστικές πιέσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, στο 8,5% τον Ιούλιο.
Ο καγκελάριος Olaf Scholz έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για τη στήριξη των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα που επιβαρύνονται από τις υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας... και δεν είναι καν χειμώνας ακόμα, καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι η ενεργειακή κρίση στη Γερμανία και σε ολόκληρη την ήπειρο θα ενταθεί λόγω της έλλειψης αποθεμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης