Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,7% για το brent, στα 93,02 δολάρια το βαρέλι - Στο 6,1% οι απώλειες στην εβδομάδα

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,7% για το brent, στα 93,02 δολάρια το βαρέλι - Στο 6,1% οι απώλειες στην εβδομάδα
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε 0,3% στα 86,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε 4,6%
Σχετικά Άρθρα

Με μικρά κέρδη χαμηλότερα της μονάδας έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, ωστόσο είχαν καταγράψει μεγάλες απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη σύνοδο του OPEC+.
Οι τιμές του αργού υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα, καθώς οι traders αντέδρασαν στην απόφαση της Κίνας να επιβάλλει lockdown στην Chengdu, μια πόλη 21 εκατ. κατοίκων.
Παράλληλα, ως βαρίδι στις τιμές του πετρελαίου λειτουργεί η ενίσχυση των ανησυχιών σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, καθώς η Fed και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες συσφίγγουν επιθετικά τη νομισματική πολιτική σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό.
Η προσοχή της αγοράς τώρα επικεντρώνεται στη σύνοδο του OPEC+ την ερχόμενη Δευτέρα, 5/9, όταν οι αμερικανικές αγορές θα είναι κλειστές λόγω της Ημέρας της Εργασίας.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας υπονόησε τον περασμένο μήνα ότι το πετρελαιοπαραγωγικό καρτέλ εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπής της παραγωγής, αν και οι αναλυτές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό ότι ο OPEC+ δεν θα προχωρήσει σε κάποια τέτοια κίνηση τη Δευτέρα.
Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) σχεδιάζουν να επιβάλουν πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και τα πετρελαϊκά προϊόντα, σύμφωνα με κοινή τους δήλωση.
«Ήδη είχαμε μια πολύ προβλέψιμη απάντηση από το Κρεμλίνο, το οποίο προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα σταματήσει να πουλάει πετρέλαιο σε οποιαδήποτε χώρα υποστηρίξει την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στο The Price Futures Group.
Σημειώνεται εξάλλου ότι η Gazprom παρέτεινε σήμερα τη διακοπή λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, λόγω νέου τεχνικού προβλήματος.
Ο αγωγός αναμενόταν προηγουμένως να επαναλειτουργήσει το Σάββατο.
Στο πλαίσιο αυτό, το Brent παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 93,02 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση σχεδόν 6,1% στην εβδομάδα.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 86,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά 4,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης