Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,7% για το brent, στα 92 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Άνοδος 0,7% για το brent, στα 92 δολάρια το βαρέλι
Το αμερικανικό WTI Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 62 σεντς ή 0,7%, για να κλείσει στα 85,73 δολάρια βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά των 82,1 δολαρίων.
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τελικά τις συναλλαγές το πετρέλαιο, με τις τιμές του να έχουν ανακάμψει από απώλειες άνω του 2% καθώς διατηρείται η διελκυστίνδα μεταξύ των υφεσιακών φόβων και των ανησυχιών για περιορισμένη προσφορά.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Νοεμβρίου είδε την τιμή του να αυξάνεται κατά 65 σεντς ή 0,7% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 92 δολάρια το βαρέλι, παρόλο που στη διάρκεια της ημέρας είχε βρεθεί να υποχωρεί έως και τα 88,5 δολάρια.
Παρομοίως, το αμερικανικό WTI Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 62 σεντς ή 0,7%, για να κλείσει στα 85,73 δολάρια βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά των 82,1 δολαρίων.
Όπως προαναφέρθηκε, η αγορά συνεχίζει να ακροβατεί μεταξύ της πιθανότητας μιας επερχόμενης ύφεσης, η οποία θα περιορίσει κατά πολύ τη ζήτηση των καυσίμων και της ενέργειας γενικά, και των εκτιμήσεων για ενδεχόμενο ελλείψεων στην προσφορά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης