Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Shoigu: Πολύ κοντά στα σύνορα μας το ΝΑΤΟ - Κίνδυνος για τη στρατιωτική μας ασφάλεια

Μήνυμα Shoigu: Πολύ κοντά στα σύνορα μας το ΝΑΤΟ - Κίνδυνος για τη στρατιωτική μας ασφάλεια
Δυτικοί ειδικοί συμμετέχουν σε σχέδια του Κιέβου για σαμποτάζ στη Ρωσία υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ έχουν μετακινηθεί πολύ κοντά στα σύνορα μας και αυτό δημιουργεί πρόσθετες απειλές για τη στρατιωτική μας ασφάλεια υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος τόνισε ότι δυτικοί «σύμβουλοι» συμμετέχουν στα σχέδια του Κιέβου για ενέργειες σαμποτάζ στο ρωσικό έδαφος.
«Τα στρατεύματα της συμμαχίας έχουν έρθει πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα και έχουν δημιουργήσει πρόσθετες απειλές για τη στρατιωτική μας ασφάλεια.
Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαστε εμείς, αλλά είναι αυτοί που ήρθαν σε εμάς.
Αυτό για ακόμα μια φορά δείχνει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους Δυτικούς.
Και τώρα μας κατηγορούν ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία και ότι θα επιτεθεί στα κράτη – μέλη της Συμμαχίας» είπε ο Shoigu μιλώντας στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.
Ο Shoigu υποστήριξε ότι η Ρωσία ακολουθεί μια πολιτική μη ανάμειξης στις υποθέσεις άλλων κρατών, όταν «μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά συνεχίζεται».
«Αν και στη δεκαετία του ’90 μας υποσχέθηκαν ότι αυτό δεν θα συνέβαινε, έκτοτε έχουν καταγραφεί έξι κύματα επέκτασης του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο Shoigu.

Δυτικοί συμμετέχουν σε σχέδια Κιέβου για σαμποτάζ στη Ρωσία

Μάλιστα ο Shoigu ανέφερε πως Δυτικοί «σύμβουλοι» εμπλέκονται σε σχέδια του Κιέβου για ενέργειες σαμποτάζ στο ρωσικό έδαφος.
«Με την άμεση συμμετοχή συμβούλων, σχεδιάζονται και προετοιμάζονται δολιοφθορές, και σε ρωσικό έδαφος.
Σχεδόν κάθε ημέρα, με τη σιωπηρή αποδοχή της Δύσης, το Κίεβο χρησιμοποιεί τα όπλα που λαμβάνει από τους Δυτικούς, για να προκαλέσει καταστροφές στις πολιτικές υποδομές της Ρωσικής Ομοσπονδίας» επισήμανε ο Shoigu.
«Αν και επιδεικνύουν μια δήθεν επιθυμία για αποκλιμάκωση, η συλλογική Δύση εξακολουθεί να προμηθεύει με όπλα το Κίεβο, η ανεξέλεγκτη προμήθεια των οποίων δημιουργεί τον κίνδυνο να καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων» υπογράμμισε ο Shoigu, αναφέροντας πως πληροφορίες δείχνουν πως Δυτικοί στρατιωτικοί ειδικοί και μισθοφόροι βρίσκονται στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης