Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ παίρνει την ενεργειακή επιδότηση και κόβει το ρεύμα στους φτωχούς έλληνες

Ο Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ παίρνει την ενεργειακή επιδότηση και κόβει το ρεύμα στους φτωχούς έλληνες
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές ενέργειας εμφανίζουν ανοδικές τάσεις, ενώ ο κύκλος ανατιμήσεων περνά στην αγορά καυσίμων και τα ενοίκια
Σχετικά Άρθρα

«Καραμπόλες» ανεξόφλητων λογαριασμών προκαλεί η ενεργειακή κρίση, από τα κοινόχρηστα ως τα ενοίκια, ενώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ρεύματος χτυπούν «κόκκινο» παρότι το κόστος της ενέργειας είναι χαμηλότερο κατά 50% σε σχέση με πέρυσι.
Τα νοικοκυριά πριν την έλευση του πιο δύσκολου χειμώνα όπως λένε κυβερνητικά στελέχη θα έχουν εξαντληθεί οικονομικά.
Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι στο πορτοκαλί λόγω της ακρίβειας, με τις λειτουργικές δαπάνες να αυξάνονται από το έναν μήνα στον άλλο αλλά τα ονομαστικά έσοδα να παραμένουν αμετάβλητα.
Η πηγή του κακού είναι η ενεργειακή κρίση που παρότι αντιμετωπίζεται με τις κρατικές επιδοτήσεις, προκαλεί κύμα ανατιμήσεων στην εγχώρια αγορά.
Τα νοικοκυριά ως βασικός αιμοδότης της οικονομίας έχουν μπει στο στόχαστρο καθώς τα αυξημένα κόστη περνούν στους καταναλωτές.

Ενεργειακός Τειρεσίας !

Σήμερα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ έχει συνάντηση με τους προμηθευτές ενέργειας οι οποίοι ζητούν τη σύσταση ενός «Ενεργειακού Τειρεσία», ο οποίος θα παγιδεύει τους κακοπληρωτές τους οποίους τους ήδη τους έχουν « βαφτίσει» ως στρατηγικούς.

Η κυβέρνηση επιδοτεί το τιμολόγιο ρεύματος του Γιώργου Στάσση

Η εμμονή της κυβέρνησης να επιδοτεί τους λογαριασμούς ρεύματος οριζόντια τα νοικοκυριά περιορίζει την προστασία στα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη για μεγαλύτερη υποστήριξη.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης λαμβάνει την ενεργειακή επιδότηση παρότι οι ετήσιες αποδοχές τους φτάνουν τις 400.000 ευρώ και την ίδια στιγμή δίνει εντολή διακοπή ρεύματος των νοικοκυριών με ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ .

Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους προμηθευτές ενέργειας εμφανίζουν ανοδικές τάσεις.
Οι προμηθευτές ανησυχούν έντονα από την έντονη παρουσία τους στα ταμεία τους.
Η ΔΕΗ σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος διότι έχει μεγάλο πελατολόγιο ενώ οι ρυθμίσεις εξόφλησης των λογαριασμών αναστέλλονται στην πράξη διότι τα νοικοκυριά πρέπει να πληρώνουν το νέο λογαριασμό στην ώρα του όπως και τις ρυθμίσεις που έχουν συμφωνήσει.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 τα νοικοκυριά πλήρωναν προς 30 λεπτά του ευρώ την τιμή της KWh.
Φέτος η τιμή της KWh κυμαίνεται από 0,15 έως 0,19 ευρώ, σημειώνοντας πτώση 50%.
Η εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής όμως εξάντλησε οικονομικά τα νοικοκυριά ενώ η κατάργησή της δίνει μικρές οικονομικές ανάσες οι οποίες όμως εξανεμίζονται από την βίαιη άνοδο των τιμών των τροφίμων.
Ο κύκλος των ανατιμήσεων πέρασε στην αγορά των καυσίμων και των ενοικίων.

Δεν καταβάλουν τα ενοίκια

Μερίδα ιδιοκτητών αναλαμβάνει το ρίσκο να ζητήσει υψηλότερο ενοίκιο αλλά δεν είναι βέβαιο ότι καταβάλλεται στην ώρα του.
Πάντως ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ Στράτος Παραδιάς λέει ότι το σωστό ενοίκιο είναι αυτό που εισπράττεται και σημειώνει ότι η άνοδος των ενοικίων με βάση δημοσιεύματα είναι μια τεχνητή άνοδος η οποία σίγουρα θα ξεφουσκώσει.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης