Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γιατί η συμφωνία της ΔΕΠΑ με την TotalEnergies έγινε στο κατάλληλο timing

tags :
Γιατί η συμφωνία της ΔΕΠΑ με την TotalEnergies έγινε στο κατάλληλο timing

Επόμενος στόχος η εναλλακτική εξασφάλιση μακροχρόνιου συμβολαίου αν οι συνθήκες το επιβάλλουν

Η ανακοίνωση της ΔΕΠΑ για συμφωνία με την TOTAL Energies  ήλθε στο πιο κατάλληλo timing της ενεργειακής κρίσης για την Ελλάδα, καθώς το σαμποτάζ στον Nord Sream 1 έχει οδηγήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να αναζητούν φορτία LNG μπάινοντας σε "πόλεμο" με την Ασία και εκτοξεύοντας τους ναύλους των πλοίων, που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο στα ύψη.
Την ίδια στιγμή η ΔΕΠΑ έχει εξασφαλίσει με την συμφωνία που συνήψε, ποσότητες συνολικού φορτίου που αντιστοιχεί σε 10 TWh oι οποίες καλύπτουν το σύνολο των αναγκών της αγοράς, όσο δηλαδή LNG εισάγεται συνολικά για 5 μήνες.

Αυτό βέβαια δεν αποτρέπει και  άλλους μεγάλους πάικτες της αγοράς που εισάγουν LNG να συνεχίσουν να φέρνουν φορτία  όπως άλλωστε έχει ήδη προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και έχει καταγράψει το WEN. Ενισχύει όμως σε σημαντικό βαθμό τις συνθήκες και προϋποθέσεις επάρκειας για την ελληνική αγορά, αφού οι παραπάνω ποσότητες θα μπορούν να καλύψουν με μεγαλύτερη ευχέρεια ό,τι ενδεχομένως χαθεί, από ενδεχόμενη ολοσχερή διακοπή τροφοδοσίας φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης