Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Novak (Ρωσία): ΗΠΑ, Ουκρανία και Πολωνία ήθελαν πάντοτε τον παροπλισμό των αγωγών Nοrd Stream – Πώς θα αποκατασταθεί η λειτουργία

Novak (Ρωσία): ΗΠΑ, Ουκρανία και Πολωνία ήθελαν πάντοτε τον παροπλισμό των αγωγών Nοrd Stream – Πώς θα αποκατασταθεί η λειτουργία

Ο Alexander Novak υπενθύμισε ότι οι HΠA , η Ουκρανία και η Πολωνία δήλωσαν κάποτε ότι «αυτή η υποδομή (μεταφοράς φυσικού αερίου) δεν θα λειτουργήσει» και δεσμεύτηκαν να κάνουν τα πάντα σε αυτή την κατεύθυνση

Σχετικά Άρθρα

Τα κράτη που είχαν αρνητική στάση σε σχέση με αυτό το έργο επιθυμούν τον παροπλισμό των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.
«Σήμερα ξεκινάμε από το γεγονός ότι είναι απαραίτητο πρώτα από όλα να καταλάβουμε ποιος το έκανε αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι ορισμένες χώρες που εξέφρασαν προηγουμένως την αρνητική τους στάση σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Δεν θα λειτουργήσει»

Υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες , η Ουκρανία και η Πολωνία δήλωσαν κάποτε ότι «αυτή η υποδομή (μεταφοράς φυσικού αερίου) δεν θα λειτουργήσει» και δεσμεύτηκαν να κάνουν τα πάντα σε αυτή την κατεύθυνση
«Ως εκ τούτου, φυσικά, αυτό πρέπει να εξεταστεί σοβαρά», πρόσθεσε ο Novak.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν η είσοδος νερού στο ρήγμα των αγωγών θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα ροής aer;ioy, σημείωσε ότι δεν είχαν υπάρξει ποτέ τέτοια ατυχήματα, κάτι που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να κρίνουμε ξεκάθαρα.
«Βεβαίως και υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες αποκατάστασης των υποδομών, χρειάζεται χρόνος και κατάλληλα κονδύλια.
Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το ιστορικό

Η Διαρροή φυσικού αερίου στους αγωγούς Nord Stream και στο Nord Stream 2 ανακαλύφθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και σε τέσσερα σημεία ταυτόχρονα.
Το διάστημα εκείνο και οι δύο αγωγοί φυσικού αερίου δεν λειτουργούσαν - η ροή φυσικου αερίου μέσω του Nord Stream ανεστάλη από τα τέλη Αυγούστου λόγω προβλημάτων με την επισκευή των αεριοστροβίλων της Siemens που προκλήθηκαν από τις δυτικές κυρώσεις ενώ ο Nord Stream 2, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2021, δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία.
Ωστόσο, διέθεταν φυσικό αέριο.

Οι υποβρύχιες εκρήξεις

Σύμφωνα την εταιρεία διαχείρησης Nord Stream AG, το ατύχημα είναι άνευ προηγουμένου και είναι αδύνατο να εκτιμηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις επισκευές.
Το σεισμικό κέντρο της Σουηδίας κατέγραψε ισχυρές υποβρύχιες εκρήξεις στην περιοχή.
Οι γερμανικές και οι δανικές αρχές δεν αποκλείουν ότι η δολιοφθορά ήταν η αιτία του δυστυχήματος.
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε το περιστατικό πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τον Vladimir Putin, «οι κυρώσεις δεν αρκούν για τους Αγγλοσάξονες», στοχεύουν να καταστρέψουν την πανευρωπαϊκή ενεργειακή υποδομή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης