Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μειώθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο - Oι βιομηχανίες περιόρισαν την παραγωγή

Μειώθηκε η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο - Oι βιομηχανίες περιόρισαν την παραγωγή

Άνιση η κατανομή μεταξύ των χωρών

Η Ευρώπη μείωσε τη χρήση φυσικού αερίου τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο καθώς οι βιομηχανίες περιόρισαν την παραγωγή ως απάντηση στην άνοδο των τιμών και στη σπάνια ρωσική προσφορά, αν και οι περικοπές ήταν άνισα κατανεμημένες μεταξύ των χωρών.

Η συνολική χρήση φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εθνών μειώθηκε κατά 14% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον μέσο όρο της πενταετίας του μήνα και κατά 15% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ Eurostat.
Με ελάχιστη ζήτηση για θέρμανση με φυσικό αέριο το καλοκαίρι, οι περιορισμοί αφορούσαν τη βιομηχανία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, λόγω της κίνησης της Ρωσίας να περικόψει τις προμήθειες στην Ευρώπη μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

"Αυτό είναι πραγματικά ότι οι βιομηχανίες κλείνουν ή μειώνουν σημαντικά τη χρήση φυσικού αερίου", δήλωσε ο Simone Tagliapietra, ανώτερος συνεργάτης στο think-tank Bruegel, προσθέτοντας ότι η μόνιμη επίδραση τέτοιων κλεισίματος στη βιομηχανική βάση της Ευρώπης δεν είναι ακόμη σαφής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης