Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ελάχιστες διακυμάνσεις στο πετρέλαιο, κάτω από 80 δολάρια παραμένει το αμερικανικό αργό

Ελάχιστες διακυμάνσεις στο πετρέλαιο, κάτω από 80 δολάρια παραμένει το αμερικανικό αργό
Προς αναζήτηση κατεύθυνσης οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν αμετάβλητες έκλεισαν τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις της τεράστιας γεωπολιτικής αβεβαιότητας στην παγκόσμια αγορά «μαύρου χρυσού».
Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον ΟΠΕΚ+ (Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου και των Συμμάχων) είναι πιθανό να διατηρήσουν αμετάβλητη την παραγωγή πετρελαίου για άλλους 3 μήνες, όταν οι υπουργοί θα επανεξετάσουν την κατανομή της παραγωγής την 1η Ιουνίου, όπως υποστηρίζει το Reuters. Η σύσφιξη των προμηθειών πετρελαίου και η εξάντληση των αποθεμάτων που αναμενόταν ευρέως στην αρχή του 2024 δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής. Τα αποθέματα αργού, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και οι ημερολογιακές διαφορές βρίσκονται όλα σε παρόμοια επίπεδα με πριν από ένα χρόνο, καθιστώντας απίθανη μια σημαντική αύξηση της παραγωγής.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε πτώση 6 cents και έκλεισε στα 83,27 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με απώλειες 10 cents στα 78,38 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν απώλειες 7% και 6,8%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης