Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Gazprom θα στείλει τρίτη παρτίδα LNG στην Ελλάδα - Άγνωστος ο αγοραστής

Η Gazprom θα στείλει τρίτη παρτίδα LNG στην Ελλάδα - Άγνωστος ο αγοραστής
Ο αγοραστής του αερίου είναι άγνωστος, ανέφερε η Kommersant

Tρίτη παρτίδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον τερματικό σταθμό LNG της Ρεβυθούσας στην Ελλάδα, ενδέχεται να στείλει η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom, όπως ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα Kommersant.
Ο ελληνικός τερματικός σταθμός είχε ήδη παραλάβει φορτία ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου δύο φορές στο παρελθόν, από τα δεξαμενόπλοια LNG Pskov και Velikiy Novgorod στις 3 Οκτωβρίου και στις 16 Νοεμβρίου αντίστοιχα, ανέφερε η Kommersant.

Άγνωστος ο αγοραστής του ρωσικού LNG

Ο αγοραστής του αερίου είναι άγνωστος, ανέφερε η Kommersant, προσθέτοντας ότι τα φορτία προέρχονταν από τον τερματικό σταθμό LNG Portovaya στις ρωσικές ακτές της Βαλτικής, που βρίσκεται κοντά στον κλειστό αγωγό Nord Stream 1.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιβάλει κυρώσεις για το ρωσικό LNG στην Ευρώπη, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο σταμάτησε να λαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη χώρα, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Στις αρχές Αυγούστου, η εγκατάσταση της Portovaya βρέθηκε στο επίκεντρο όταν οι δορυφόροι της NASA εντόπισαν έκρηξη και μεγάλη φωτιά στη ρωσική ακτή της Βαλτικής, εγείροντας ανησυχίες ότι ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου έκαιγε καύσιμα αντί να προμηθεύει στην Ευρώπη εν μέσω κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το Portovaya LNG έχει ετήσια δυναμικότητα 1,5 εκατομμυρίων τόνων, ή λιγότερο από το ένα έκτο της χωρητικότητας τους αγωγού Sakhalin-2 της Gazprom στην Ρωσική Άπω Ανατολή.
Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει το δημοσιευμα από ανεξάρτητες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης