Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μητσοτάκης και Radev υπογράφουν σήμερα 16/2 την συμφωνία για το Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Μητσοτάκης και Radev υπογράφουν σήμερα 16/2 την συμφωνία για το Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη
Στο Μαξίμου σήμερα 16 /2 ο Βούλγαρος πρόεδρος Rumen Radev για την υπογραφή της ανίστροφης ροής του αγωγού - Συμμετοχή του ομίλου Κοπελλούζου
Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης σε αντίστροφη ροή. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rumen Radev και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράφουν σήμερα το πρωί στο Μαξίμου τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας- Βουλγαρίας για την υλοποίηση του έργου.

Η συμφωνία θα ανάψει το ¨πράσινο¨ φως για την λήψη της επενδυτικής απόφασης και την έναρξη της υλοποίησής του με ταχείες διαδικασίες αφού οι τεχνικές μελέτες έχουν γίνει από την προηγούμενη φάση ανάπτυξής του.

Το έργο είχε σχεδιαστεί για την μεταφορά ποσοτήτων ρωσικού πετρελαίου στη Μεσόγειο μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ως παρακαμπτήρια οδός τω στενών του Βοσπόρου και ενώ το 2007 βρέθηκε ένα βήμα πριν την έναρξη της υλοποίησής του ματαιώθηκε οριστικά το 2011 με την αποχώρηση της Βουλγαρίας. Η ιδέα κατασκευής του έργου επανήλθε στο τραπέζι εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, αυτή τη φορά παρακάμπτοντας και τον ρωσικό παράγοντα για να στηρίξει τα ευρωπαϊκά σχέδια απεξάρτησης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης