Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Σκρέκας στρώνει το έδαφος για τέλος στις επιδοτήσεις ρεύματος: Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι

Ο Σκρέκας στρώνει το έδαφος για τέλος στις επιδοτήσεις ρεύματος: Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι
Οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος ανακοίνωσαν χαμηλότερα τιμολόγια για τον Απρίλιο
Σχετικά Άρθρα
Το έδαφος για το τέλος των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στρώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
«Θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο. Μπορεί ο επόμενος χειμώνας να είναι δύσκολος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι ώστε να έχουμε τους απαιτούμενους πόρους» δήλωσε μιλώντας στο 4ο ενεργειακό συνέδριο Power & Gas Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Οι χρεώσεις των παρόχων

Υπενθυμίζεται ότι χθες (21/3/2023), οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος ανακοίνωσαν χαμηλότερα τιμολόγια για τον Απρίλιο, σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο Ενέργειας και τη διεθνή αγορά.
Σε αρκετές περιπτώσεις, οι τιμές είναι ήδη χαμηλότερες από το στόχο των 15-16 σεντς ανά κιλοβατώρα, που είναι η τιμή - στόχος μετά την εφαρμογή των κρατικών επιδοτήσεων, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
ΔΕΗ: Η χρέωση διαμορφώθηκε στα 16,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Η χρέωση για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες είναι 17,7 λεπτά ανά KWh.
Elpedison: Στο πρόγραμμα «Συνέπεια» προβλέπεται χρέωση 22,77 λεπτά/KWh, μετά την έκπτωση, για τον Απρίλιο. Με την έκπτωση, το τιμολόγιο αναπροσαρμόζεται στα 16,77 λεπτά/kWh. Στο Elpedison Economy, η χρέωση του τον Απρίλιο είναι 12,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
ΗΡΩΝ: 19,6 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα GENEROUS HOME, χωρίς την έκπτωση, η τιμή είναι 19,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ με την έκπτωση συνέπειας (20%) η τιμή είναι 15,68 λεπτά ανά KWh.
Protergia: Ανακοίνωσε χρέωση 19,98 λεπτά του ευρώ ανά kWh, ανεξαρτήτως κατανάλωσης, με έκπτωση συνέπειας 13,98 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Στο πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value η χρέωση ανέρχεται στα 14 λεπτά του ευρώ ανά kWh, χωρίς έκπτωση συνέπειας.
ΖeniΘ: Η χρέωση διαμορφώνεται στα 16,4 λεπτά του ευρώ ανά kWh έως 270 κιλοβατώρες, ενώ για μεγαλύτερη κτανάλωση η χρέωση είναι 17,9 λεπτά ανά kWh. Το οικονομικότερο πρόγραμμα ανέρχεται στα 11,9 λεπτά ανά kWh.
Watt & Volt: Τον Απρίλιο θα ισχύει χρέωση 14 λεπτά ανά kWh, στο οικονομικότερο πρόγραμμα της εταιρείας.
ΕΛΙΝ: Η χρέωση είναι 14,8 λεπτά ανά kWh τον Απρίλιο.
NRG: Η χρέωση για τον Μάρτιο ανέρχεται σε 16,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς έκπτωση συνέπειας και στα 13,94 λεπτά ανά kWh με την έκπτωση συνέπειας.
Volterra: Θα ισχύει η τιμή στα 18,8 λεπτά του ευρώ ανά KWh με το πάγιο στα 4,5 ευρώ.
Volton: Ανακοίνωσε τιμή στα 16,4 λεπτά του ευρώ/KWh για τα οικιακά τιμολόγια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης