Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενεργειακός κόμβος φυσικού αερίου η Τουρκία και 25ετής επάρκεια για την εγχώρια κατανάλωση -- Ανακοινώσεις Erdogan

Ενεργειακός κόμβος φυσικού αερίου η Τουρκία και 25ετής επάρκεια για την εγχώρια κατανάλωση -- Ανακοινώσεις Erdogan
H Ρωσία προμηθεύει περίπου το ένα τρίτο των αναγκών φυσικού αερίου της Τουρκίας, ενώ το 30% των εισαγωγών αξίας 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας πέρυσι ήταν για ενέργεια
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία θα αρχίσει να διαθέτει φυσικό αέριο από τα υπεράκτια πεδία της στα νοικοκυριά της χώρας τον Μάιο, ενώ με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι ανάγκες για τα επόμενα 35 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Fatih Dönmez
Ο τουρκικός κρατικός εισαγωγέας ενέργειας BOTAS θα διανείμει το φυσικό αέριο στα νοικοκυριά τον επόμενο μήνα μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, δήλωσε ο Dönmez στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk σε συνέντευξή του το Σάββατο 8 Απριλίου 2023.
Τα «καλά νέα» του Erdogan
Ο Τούρκος υπουργός υπαινίχθηκε, επίσης, πιθανές εκπτώσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας ενόψει των γενικών εκλογών στις 14 Μαΐου, όπου ο πρόεδρος Tayyip Erdogan επιδιώκει να επανεκλεγεί.
Ο Erdogan θα ανακοινώσει «καλά νέα» στις 20 Απριλίου, είπε χαρακτηριστικά ο Dönmez .

Ενεργειακά αποθέματα

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κρίση κόστους ζωής στην Τουρκία έχει βλάψει σοβαρά τη δημοτικότητα του προέδρου Ερντογάν αλλά και του κυβερνώντος κόμματος AKP.
Σε αυτό το κλίμα, ο Erdogan έχει τα ενεργειακά αποθέματα ως λύση για τις οικονομικές ευπάθειες της χώρας, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν βαρύ λογαριασμό εισαγωγών ενέργειας που πληρώνεται σε ξένο νόμισμα.
Παρά τις κρατικές επιδοτήσεις, οι λογαριασμοί ρεύματος και θέρμανσης έχουν επηρεάσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.
Ο Dönmez είπε ότι η Ρωσία προμηθεύει περίπου το ένα τρίτο των αναγκών φυσικού αερίου της Τουρκίας, ενώ το 30% των εισαγωγών 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας πέρυσι ήταν για ενέργεια.
Περίπου 710 δισ. κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου εκτιμάται ότι έχουν ανακαλυφθεί σε υπεράκτια κοιτάσματα κυρίως στο κοίτασμα Sakarya.
Το εύρημα αξίζει 500 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.
Trillion Energy Stock: Growing Into A Deferred Energy Crisis (OTCQB:TRLEF)  | Seeking Alpha
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης