Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μαύρη τρύπα οφειλών 500 εκατ. ευρώ από τον «ενεργειακό τουρισμό» - «Τειρεσία» εξετάζουν οι εταιρείες

Μαύρη τρύπα οφειλών 500 εκατ. ευρώ από τον «ενεργειακό τουρισμό» - «Τειρεσία» εξετάζουν οι εταιρείες
Μερίδα καταναλωτών αξιοποιεί συστηματικά τις διατάξεις του θεσμικού πλαισίου, μετακινείται από προμηθευτή σε προμηθευτή χωρίς προηγουμένως να έχει εξοφλήσει τον προηγούμενο
Ο «ενεργειακός τουρισμός» και η περίφημη υπόθεση των 35 KVA είναι τα κύρια ζητήματα που προβληματίζουν την αγορά λιανικής της ηλεκτρικής ενέργειας μαζί με το επιπλέον κόστος που θα υποστεί ο κλάδος με την ενεργοποίηση της απόφασης για τη φορολόγηση των λεγόμενων υπερεσόδων των προμηθευτών.
Το ζήτημα του «ενεργειακού τουρισμού» δηλαδή της χωρίς όρους μετακίνησης των καταναλωτών από τον έναν προμηθευτή στον άλλο έχει δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο σύνολο της αγοράς που υπολογίζεται ότι αγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ και αποτελούν μόνο το 50% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες μπορεί να φθάνουν το 1 δις ευρώ. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις οφειλές των μετακινούμενων καταναλωτών καθώς οι υπόλοιπες μπορεί να καθυστερούν αλλά θεωρούνται διαχειρίσιμες από τις εταιρίες, αφού οι καταναλωτές μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά προσπαθούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους προχωρώντας σε διακανονισμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης